قابلیتهای یادگیری منحصربهفرد خودروهای خودران گوگل
شرکت آلفابت که به نوعی کمپانی مادر گوگل محسوب میشود به تازگی از نرمافزار هوشمند خود برای خودروهای خودران خود رونمایی کرده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، این نرمافزار هوشمند که "کارکرفت"(Carcraft) نام دارد برای خودروهای خودران گوگل موسوم به "وایمو"(Waymo) مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
این سامانه میتواند به صورت مجازی در خیابان و مسیرهای بزرگراهی قرار گرفته و نحوه راندن خودروهای وایمو را تمرین کند.
تمام خودروهای وایمو که تعداد آنها به ۲۵ هزار ستگاه میرسد میتوانند روزانه ۸ میلیون کیلومتر رانندگی مجازی انجام دهند و قابلیتهای نرمافزار خود را افزایش دهند.
نحوه عملکرد این نرمافزار به اینگونه است که میتواند تجربیات خود را به دیگر خودروهای متصل به خود نیز آموزش دهد و آنها میتوانند مانورهای مختلف را با استفاده از این قابلیت انجام دهند.
در قدم اول این نرمافزار با استفاده از حسگرهای تعبیه شده در فضای بالای خودروهای فیات کرایسلر، که وایمو از آنها برای پروژه خودروهای خودران خود استفاده میکند، به تجزیه و تحلیل مسیر، دیگر خودروها و وضعیت چراغهای راهنمایی و رانندگی میپردازد و میتواند هر حرکت ساده و کوچک را چندین بار تکرار کند تا یادگیری خود را بهبود دهد.
این شبیهساز میتواند یک وضعیت را دریافت کرده و چندین حالت مختلف مرتبط با آن را شبیهسازی کند و براساس این ترکیبات تصمیمگیری کند.
در این حالات همهچیز از سرعت و وضعیت قرارگیری خودروها گرفته تا وضعیت چراغها و موانع موجود در خیابانها میتواند دستکاری شود تا این سامانه هوشمند بتواند هوشمندتر و کاراتر شود.
نکته جالب توجه این است که وایمو میتواند در مسیرهای خلوت نیز موانع و خودروهای فرضی را برای این نرمافزار ایجاد کند تا در صورتی که مسیر، چالشی نداشت این چالش ایجاد شود و قابلیت این سامانه بهبود یابد.
وایمو برای هر خودروی خودران خود یک وضعیت خاص را ایجاد میکند و این خودرو پساز مواجهه با آن تجربیات خود را در اختیازر ناوگانی که به آن متصل شده است منتقل میکند و برای اطمینان حاصل کردن از یادگیری صحیح، این حالات در تست واقعی مورد ارزیابی قرار میگیرند.
وایمو در بیانیه خود برای معرفی این نرمافزار آورده است که یکی از مزیتهای این شبیهسازی این است که میتوان نحوه تصمیمگیری این خودرو را در وضعیتهای مختلفی نظیر چراغ زرد، عابران پیاده با حالت غیرطبیعی و رانندگانی که در مسیر ورود ممنوع حرکت میکنند مورد ارزیابی قرار داد بدون آنکه حتی یک مایل مسافت پیموده شود.
افزایش برد خودروهای تسلا برای فرار از توفان ایرما
شرکت تسلاموتورز تصمیم گرفته است تا به صورت موقت با افزایش برد خودروهای برقی خود به افرادی که در حال تخلیه به خاطر توفان ایرما هستند، کمک کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، شرکت "تسلا"(Tesla) تصمیم گرفته است که با استفاده از نرمافزار مدیریت ظرفیت باتری در خودروهای خود، حداکثر مسافتی را که میتوانند طی کنند افزایش دهد تا افرادی که از خودروهای این شرکت استفاده میکنند بتوانند راحتتر خود را از مناطق توفانزده دور کنند.
با اعمال این تغییر خودروهای مدل S و X در فلوریدا میتوانند با ظرفیت کامل باتری خود یعنی 75 کیلوواتساعت حرکت کنند و حدود 48 تا 64 کیلومتر به حداکثر مسافت آنها اضافه میشود.
تسلا امکان استفاده از تمام ظرفیت باتری خودروهای خود را با فروش این قابلیت به عنوان یک آپشن اضافه به مشتریان خود میدهد اما با توجه به شرایط اضطراری به وجود آمده به خاطر توفان ایرما این امکان به صورت موقت به همه مشتریان داده شده است.
این اتفاق این پرسش را به وجود میآورد که آیا واقعا چنین قابلیتی باید به این صورت عرضه شود و یا همواره خودروها با بیشترین ظرفیت خود کار کنند چرا که به هر حال ممکن است وضعیتهای اورژانسی دیگری، هر چند با درجه اهمیت کمتر، رخ بدهند که نیاز باشد خودرو با تمام ظرفیت باتری خود حرکت کند و در صورت فراهم نبودن این امکان اتفاقات ناگواری رقم بخورد.
تسلا، شرکت خودروسازی آمریکایی و تولیدکننده خودروهای برقی و قطعات مورد نیاز ترنهای برقی است. شرکت تسلا همچنین تولیدکننده پک های باتری لیتیم-یون برای سایر خودروسازها است.
شرکت تسلا موتورز در سال ۲۰۰۳ توسط مارتین ابرهارد، جفری استرابل و الون ماسک تاسیس شد. ماسک هماکنون بهعنوان مدیرعامل اجرایی و رییس هیات مدیره تسلا موتورز فعالیت میکند.
هدف اصلی تسلا تجاریسازی خودروی برقی بود. به این منظور کار خود را با تولید خودروی اسپرت لوکس آغاز کرد و سپس به سمت تولید خودروهایی همچون سدان و خودروی کامپکت ارزانقیمت رفت و در حال حاضر بر روی خودروهای خودران کار میکند.
تشخیص احتمال خودکشی با اپلیکیشن جدید
محققان دانشگاه سینسیناتی با طراحی اپلیکیشن تلفنهمراه هوشمند موفق به تشخیص احتمال خودکشی در بین دانشجویان شدند.
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسنیوز، این اپلیکیشن در مرحله اول محاوره بین دانشجویان و روانشناسان را در یک فایل صوتی ذخیره میکند، سپس با پردازش کلمات به کار رفته در هر محاوره احتمال خودکشی دانشجویان را به صورت عددی نمایش میدهد.
طبق آخرین مطالعات انجام شده آمار خودکشی در نوجوانان بین سنین 15 تا 24 سال در ایالات متحده از میزان مرگومیر ناشی از تصادف فراتر رفته است.
جان پستین، مدیر آزمایشگاه محاسبات پزشکی دانشگاه سینسیناتی عنوان کرد: این اپلیکیشن هوشمند در طول دو سال گذشته به طور پیوسته توسط روانشناسان دانشگاه مورد آزمایش قرار گرفته است. این اپلیکیشن با شنیدن و پردازش صدای طبیعی افراد به صورت لحظهای و با پردازش اصوات تولیدی از منظر الگوهای زبانشناسی و صوتشناسی، بیمار تحت معالجه را از نظر احتمال خودکشی شناسایی میکند.
وی در ادامه افزود: این اپلیکیشن هوشمند با برخورداری از الگوریتم یادگیری عمیق قادر است تا از تجربیات گذشته جهت پردازش بهتر و ارایه نتیجه بهتر استفاده کند. به عنوان مثال این نرمافزار از طریق الگوریتم یادگیری عمیق یاد گرفته که افراد افسرده از واژه "امید"کمتر استفاده میکنند و اغلب در محاوره و در بین کلمات از واژه "آه" بیشتر استفاده میشود.
محققان این مرکز با انجام یک آزمایش با 60 شرکتکننده دریافتند که الگوریتم یادگیری ماشینی در تشخیص نحوه به کارگیری ضمایر و زبان جملات در افراد مستعد خودکشی به خوبی عمل میکند. به عنوان مثال افراد مبتلا به افسردگی شدید بیشتر از ضمایر "من، مال من، خودم" استفاده میکنند و زمان جملاتشان اغلب در گذشته است و همچنین از کلمات تایید مثل "موافقم، بله، راضی هستم" به ندرت استفاده میکنند.
ساخت نوعی باتری لیتیوم-یونی مقاوم در برابر آتش
دانشمندان موفق به ابداع یک باتری لیتیوم-یونی شدهاند که در برابر انفجار یا آتشسوزی مقاوم است.
به گزارش ایسنا و به نقل از بیبیسی، این باتری انرژی کافی برای راه انداختن وسایل الکترونیکی در خانه فراهم میکند اما در هیچ شرایطی آتش نمیگیرد حتی وقتی با میخ سوراخ میشود.
این باتری از یک محلول آب نمک به عنوان الکترولیت استفاده میکند که خطرات انواع قبلی این باتری را برطرف میکند. نتایج این اختراع در نشریه "ژول" منتشر شده است.
کانگ ژو از آزمایشگاه تحقیقات ارتش آمریکا(ای آر ال) که از نویسندگان این مقاله است گفت: "در گذشته اگر انرژی بالا میخواستید باید یک باتری غیرمحلولی لیتیوم یونی انتخاب میکردید اما مجبور بودید خطرات آن را بپذیرید. اگر امنیت کامل را ترجیح میدادید، می توانستید از باتریهای محلولی مثل نیکل-هیدرید فلز استفاده کنید اما باید با انرژی کم آن کنار میآمدید. حالا ما نشان دادهایم که میشود همزمان به انرژی بالا و امن دسترسی پیدا کرد."
این گروه قبلا در سال ۲۰۱۵ مقالهای در نشریه ساینس چاپ کرده بود که در آن یک باتری سه ولتی جدید با محلول الکترولیتی معرفی شده بود.
اما در آن زمان محققان به دلیل پدیده موسوم به "مشکل کاتودی" موفق به ساخت باتریهای قویتر نشده بودند. این وقتی اتفاق میافتد که یک قطب باتری(آنود) - که از گرافیت یا لیتیوم ساخته شده - در اثر محلول الکترولیتی ضعیف میشود.
در نمونه جدید یک ژل پلیمری در باتری هست که با اولین شارژ تجزیه میشود و لایهای پایدار به نام "فاز میانی" تشکیل میدهد. این فاز میانی در برابر واکنشهای شیمیایی که مانع کارکرد درست باتری میشود از آنود محافظت میکند. به این ترتیب امکان استفاده از مواد مطلوب به عنوان آنود فراهم میشود.
دانشمندان با پوشاندن آنود با یک ژل محافظ، توانستند قدرت باتری را به چهار ولت افزایش دهند که در بسیاری از وسایل الکترونیکی خانگی مثل لپتاپ ها کاربرد دارد.
افزودن این ژل محافظ همچنین ایمنی باتریهای تازه را در مقایسه با باتریهای لیتیوم-یونی غیرمحلولی افزایش میدهد. به علاوه چگالی انرژی آن هم در مقایسه با سایر باتریهای محلولی بیشتر میشود.
دکتر ژو گفت که پیش از تجاری شدن این محصول باید خواص شیمیایی فاز میانی بهبود یابد.
وی افزود: در صورت سرمایهگذاری کافی باتری چهار ولتی میتواند پنج سال دیگر آماده عرضه انبوه باشد.
دیدگاهها