بدون ترديد بعد از اسمارتفونها، کامپيوترهاي دسکتاپ دومين گروهي هستند که به دلايل مختلف مسافر اصلي قطار بهروزرساني و ارتقاي سختافزار هستند. از طرفي ديگر، توليد و عرضه مداوم سختافزارهاي جديد مانند پردازنده، کارت گرافيک و حافظهها که از فناوريهاي مدرن روز بهرهمند هستند، شرايط مناسبي را براي حرکت به سمت ارتقا و بهروزرساني قطعات سيستم مهيا ميکنند. با اينکه ارتقاي کلي يا تعويض هر يک از قطعات کامپيوتر تابع قواعد خاص و لحاظ موارد فني در يک کامپيوتر است، ورود مدلهاي جديدتري از سختافزارها موجب ميشود تا گروهي از کاربران ارتقاي سيستم خود را به اولويتهاي خود بيفزايند. در سوي ديگر، کاربراني هستند که با تامل و تحقيق بيشتر و متناسب با نياز، تعويض سختافزار سيستم خود را در اولويت قرار ميدهند. شما جزو کدام گروه هستيد؟ آيا به محض ورود يک قطعه جديد به بازار به فکر خريد آن ميافتيد، يا در صورت نياز واقعي به راندمان بيشتر به سمت انتخاب و تهيه سختافزار جديد حرکت ميکنيد؟ آيا کند شدن سرعت و بروز ناپايداريهاي احتمالي ميتواند شما را براي تعويض يا بهروزرساني کامپيوترتان متقاعد کند؟ به هر حال جزو هر گروه که باشيد، هيچ انتقادي بر شما وارد نيست، اما بهکارگيري چند نکته مهم ميتواند توان و اطلاعات شما را در تشخيص زمان مناسب براي ارتقا يا تعويض سختافزار کامپيوترتان افزايش دهد.
نکته بسيار مهمي که از نگاه برخي پنهان ميماند، دريافت راهنماييهاي نادرست از اطرافيان و همچنين تفسيرهاي غير فني است. در بيشتر موارد، بروز يک اشکال کوچک در سيستم تهويه داخل کيس مانند فنها يا خنککنندههاي پردازنده و کارت گرافيک ميتواند سرمنشا ايجاد يک چالش براي شما باشد. اگر گرماي توليدشده سختافزارها به نحو موثري به بيرون هدايت نشود، اين مساله ميتواند در کارکرد صحيح کامپيوتر اخلال ايجاد کرده و شما را متقاعد کند که کامپيوترتان ديگر بازدهي لازم را ندارد! نصب و حذف مداوم نرمافزارهاي کاربردي نيز ميتواند يکي ديگر از منابع توليدکننده اشکال در کامپيوتر شما باشد؛ چراکه هر نرمافزار پس از حذف، آثاري را روي رجيستري و بخشهاي درگير با پروسه ويندوز برجاي ميگذارد که پس از مدتي، کارکرد ناصحيح سيستمعامل را بهدنبال دارد؛ پس تا به نرمافزاري نياز نداريد، از نصب آن خودداري کنيد يا هر چند ماه يکبار نسخه تازهاي از ويندوز را روي کامپيوتر خود نصب کنيد.
شايد براي شما هم پيش آمده باشد که با وجود نصب يک کارت گرافيک مناسب، برخي از بازيهاي مورد علاقهتان اجرا نميشوند. ممکن است دوستانتان ناهماهنگي کارت گرافيک با پردازنده و وجود گلوگاه را منشا بروز اين مشکل دانسته و شما را به تعويض کارت گرافيک سيستم ترغيب کنند؛ اما کمي صبر کنيد، آيا درايور مناسب کارت را روي سيستمعامل نصب کردهايد؟ يا کارايي درايور نصبشده خودکار توسط ويندوز را کافي ميدانيد؟ به هر حال پيشنهاد ميکنيم آخرين نسخه درايور کارت گرافيک خود را از سايت سازنده، دانلود و نصب کنيد. با اينکار در بيشتر مواقع، مشکل اجرا نشدن بازيها و بروز پيغامهاي خطا نيز رفع خواهند شد. ولي کاهش ولتاژهاي ورودي از منبع تغذيه کامپيوتر نيز ميتواند زمينهساز بروز اختلالاتي در کامپيوتر شما باشد. پاور بهعنوان اصليترين منبع توليد انرژي، اهميت بالايي در کارکرد صحيح و همچنين افزايش عمر قطعات سيستم شما دارد. تامين ولتاژ يکنواخت، خالص و سالم براي بخشهاي مختلف مادربورد مانند مدار رگولاتور ولتاژ پردازنده و حافظهها، برق 12 ولت کامل براي کانکتور کارت گرافيک، برق 5 ولت براي هاردديسک و فنهاي سيستم تهويه کيس، همگي از مولفههايي هستند که کوچکترين کاهش در سطح ولتاژي آنها باعث ميشود کارکرد پايدار و پرفورمنس کلي کامپيوتر با مشکل مواجه شود. بنابراين اگر از آن دسته از کاربراني هستيد که فقط در مواقع لزوم نسبت به تعويض قطعات کامپيوترتان اقدام ميکنيد، پيشنهاد ميکنيم در صورت برخورد با کندي سيستم يا ناپايداري و ريستهاي نابهنگام، در ابتدا موارد ذکرشده را بهخوبي بررسي کنيد. اطمينان ميدهيم با بازرسيهاي دورهاي، ضمن رفع مشکلات قابل حل و همچنين جلوگيري از صدمات احتمالي و افزايش عمر مفيد سختافزارها، به تعويض يا بهروزرساني قطعات نيز نياز نخواهيد داشت.
دیدگاهها