هفته گذشته در همین صفحه گزارشی با عنوان "وضعیت مبهم 314 هزار درگاه پرداخت اینترنتی" منتشر شد که در پی آن روابط عمومی شاپرک جوابیهای در خصوص ابهامات مطروحه در آن گزارش ارسال کرده که در ادامه توضیحات شاپرک و پاسخ هفتهنامه را میخوانید.
از آنجا كه در شماره اخیر (شنبه 23 بهمن ماه 1395) هفته نامه عصر ارتباط، مطالبی در خصوص تعداد پذیرندگان اینترنتی ذکر شده که موجب برداشت نادرست از آمار این پذیرندگان شده است. متن ذیل جهت رفع ابهامات ناشی از مطالب منتشر شده قبلی تقدیم خوانندگان محترم آن نشریه میشود. لذا مقتضي است، دستور فرماييد مطابق قانون مطبوعات در همان صفحه و ستون و با همان کیفیت منتشر شود:
اختلاف آمار مشاهده شده اولا ناشی از آن است که بطور معمول فروشگاههای اینترنتی از دو، سه و یا چهار شرکت ارائهدهنده خدمات پرداخت، درگاه پرداخت دریافت کردهاند. در نتیجه انتظار میرود تعداد درگاههای پرداخت اینترنتی حداقل دو برابر تعداد، فروشگاههای دارای نماد اعتماد باشند.
ثانیا از آنجا که در بدو ایجاد شاپرک تنها نوع پرداخت موسوم به CNP (Card Not Present) در درگاه پرداخت اینترنتی مصداق داشت، پرداختهای CNP با عنوان درگاه اینترنتی تعریف و در انواع گزارشها انعکاس مییافت. اما امروزه علاوه بر سایتهای اینترنتی، عموم پرداختهای انجام شده از طریق تلفن همراه هوشمند نیز بصورت CNP انجام میشود. این درحالی است که در گزارشها، همچنان از همان نام درگاه اینترنتی برای این گروه از پذیرندگان استفاده میشود. از جمله برای 300 هزار پذیرنده دارای پایانه فروشگاهی (POS)، امکان پرداختCNP فراهم شده که در نتیجه برای بیش از 300 هزار پذیرنده، در حالی اجازه پرداخت CNP تعریف شده، که فاقد سایت اینترنتی هستند.
لازم به ذکر است که داشتن نماد اعتماد الکترونیک جزء الزامات اعطاء درگاه پرداخت اینترنتی به سایتها بوده و این موضوع بصورت ادواری از طرف این شرکت نظارت و کنترل میشود.
پاسخ عصر ارتباط:
با تشکر از دقت نظر و پاسخگویی شركت شاپرك، در زیر پاسخ عصر ارتباط به موضوعات مطرح شده، ارایه میشود:
1- پاسخ اين ابهامات را خبرنگار عصر ارتباط در همان هفته گذشته از مدير نظارت شاپرك پرسيده بود كه ايشان به دليل نداشتن اطلاعات پاسخ را به تماس تلفني ديگري موكول كردند كه پس از آن نيز ديگر جواب تماسهاي مكرر خبرنگار مربوطه را ندادند.
2- در همين اطلاعيه كه جهت تنوير افكار عمومي ارايه شده در بخش ابتدايي عنوان ميشود كه فروشگاههاي اينترنتي از 2 يا چهار PSP درگاه گرفتهاند و اين موضوع موجب افزايش تعداد درگاهها شده است حال اگر فروشگاهي با اين اوصاف مرتكب تخلفي شود كه بايد براساس قانون درگاههاي بانكي آن بسته شود شاپرك چگونه ميتواند آن را در ليست سياه قرار دهد و دليل ساماندهي نكردن اين بخش چيست؟
3- در بخشي از گزارش به صراحت پرسيده شده كه چرا آمار دقيق اپليكيشنهاي موبايلي كه از درگاه پرداخت اينترنتي بهرهمند هستند اعلام نميشود، اگر هدف اطلاعرساني شفاف است چرا به اين موضوع پاسخ داده نشده است؟
4- در انتهاي پاسخ نيز شركت شاپرك مدعي شده است كه به صورت ادواري درگاههاي پرداخت اينترنتي ارايه شده به فروشگاههاي اينترنتي را نظارت ميكند، اين در حالي است كه خبرنگار عصر ارتباط حدود يك ماه پيش آدرس يك سايت اينترنتي كه بدون داشتن نماد درگاه پرداخت اينترنتي دارد را به روابط عمومي شاپرك اعلام كرده است و تا لحظه نگارش اين مطلب همچنان درگاه اين سايت فعال بوده است.
دیدگاهها