سال 96 سالي پر اتفاق در حوزه فاواي كشور بود؛ آمدن وزيري دهه شصتي به وزارت ارتباطات و بركناريها و انتصابات گسترده در حوزه فاواي كشور از جمله در وزارت ارتباطات، مخابرات، همراه اول و رايتل گوياي سالي پرحادثه بود كه با خانهتكاني گسترده در فاواي كشور همراه شد.
برگزاري انتخابات الكترونيكي، معضلات تاكسيهاي اينترنتي، حمله باجافزار واناكراي و پرتاب نشدن ماهواره به فضا از جمله مهمترين نقاط تاريك و روشن فاواي كشور در سال 96 بودند كه در اين مطلب به بررسي آنها ميپردازيم.
انتخابات الكترونيكي معلق بین خوب و بد
انتخابات الکترونیکی سالها بود که روی کاغذ و پشت تریبونها مطرح بوده و همواره بنا به دلایلی عملیاتی نشده و به تعویق میافتاد. سال96 اما برای نخستین بار برگزاری انتخابات الکترونیکی در جریان انتخابات ریاستجمهوری و شوراهای شهر به شکل محدود عملیاتی شد تا محکی جدی به امکان اجرای این روش خورده و ضعفها و قوتهای آن آشکار شود.
بر این اساس انتخابات سال 96 از دو منظر ثبت مشخصات فردی رایدهندگان از یک سو و ثبت رای شوراها در بعضی شعب از سوی دیگر الکترونیکی برگزار شد. البته به دلیل نبود امکانات و برنامهریزیهای لازم در هر دو زمینه هم الکترونیکی بودن انتخابات نصفه و نیمه بود.
در انتخابات ریاستجمهوری 96 در برخی شعب اخذ رای، مشخصات فردی رایدهندگان از طریق دستگاه بارکدخوان ثبت شد و البته در برخی شعب نیز کدملی و سایر مشخصات رایدهندگان به صورت دستی وارد شد و یکپارچگی و سیستمی جامع وجود نداشت.
برای پنجمین انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا نیز در برخی از شعب ثبت رای بهصورت الکترونیکی و البته در بیشتر شعب به شکل دستی و سنتی انجام شد.
در خصوص الکترونیکی بودن انتخابات شوراها در برخی شعب نیز انتقاداتی از جمله کند بودن فرآیند رایگیری مطرح شد. در یک نمونه از این انتقادها نایب رییس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در ضمن برگزاری فرایند انتخابات، سرعت رایگیری الکترونیکی را پایین اعلام کرد و گفت: مشکلاتی در شعب برگزاری انتخابات الکترونیکی وجود دارد که باید این مشکلات مدیریت شوند.
از سوی دیگر در این انتخابات البته باتوجه به مسلط نبودن مسوولان شعب به نظر میرسید که کلاسهای توجیهی و آموزشی کافی برای برگزارکنندگان انتخابات الکترونیکی برگزار نشده و دستپاچگی و سردرگمی برخی از مسوولان باجههای مختلف نیز گویای همین امر بود.
دیدگاهها