فیلترینگ هوشمند از جمله طرحهای حوزه ICT است که بیشتر پرونده باز همین یکی دو سال اخیر به حساب میآید. محمود واعظی وزیر پیشین ارتباطات در طرح فیلترینگ هوشمند پیشبینی کرده بود که این سامانه در برخورد با یک صفحه، به جای فیلترکردن تمام آدرس، بخشی از آن را مسدود کند و دسترسی به سایر صفحات آزاد باشد.
وعدههای دولتی دراین زمینه و خبر ضربالاجل قوه قضاییه برای اجرای فیلترینگ هوشمند که البته نتیجهای هم نداشت از مواردی بود که اخبار آن منتشر میشد اما در حالی که وزیر وقت ارتباطات در مقطعی از موفقیت 83 درصدی فاز اول این نوع فیلترینگ روی اینستاگرام خبر داده بود این موضوع با اما و اگرهایی مواجه شد و ريیس کمیته فیلترینگ صراحتا اعلام کرد که این طرح شکست خورده است. با وجود اصرار دولتیها به موفقیت اجرای فاز اول اما در مهر ماه سال گذشته هم تست مدل جدیدی از این طرح موجب فیلتر شدن اشتباه بسیاری از تصاویر اینستاگرام شد.
آنچنان که منابع رسمی وزارت ارتباطات میگویند در سال 93 برای فیلترینگ هوشمند 200 میلیارد تومان سرمایهگذاری شده و آماری دیگر نشان میدهد برای اجرای طرح فیلترینگ هوشمند بیش از 110 میلیارد تومان قرارداد میان وزارت ارتباطات و دانشگاهها منعقد شده است.
اما در حالی که اردیبهشت ماه سال جاری وزیر وقت ارتباطات اعلام کرد که تاکنون این طرح تا دو فاز پیش رفته و وارد فاز سوم خواهیم شد اما در یکی دو ماه بعد در واپسین روزهای وزارتش خبر از متوقفشدن فیلترینگ هوشمند اینستاگرام داد. بعد از آن در پاییز امسال وزیر جدید هم به شکست این پروژه درباره محتوای رمزگذاری شده یک شبکه اجتماعی اذعان کرد اما وعده داد که فاز سوم تا سه ماه دیگر این پروژه برای فضای عادی وب آماده پیادهسازی شود و حالا بعد از 3 ماه خبری از این ماجرا نیست.
دیدگاهها