کمپینی برای تکاندن شهر
پس از پایان بازی تیم های پرسپولیس و تراکتورسازی 50 نفر از اعضای کمپین "شهرتکانی" در ورزشگاه آزادی حاضر شده و به جمعآوری زبالههایی که روی سکوها رها شده بود پرداختند. آن طور که کاربران در شبکههای اجتماعی نوشتهاند اعضای این کمپین در حین بازی نیز نایلونهای مخصوص زباله را بین هواداران داوطلب تقسیم میکردند که این عمل اخلاقی آنها در شبکههای اجتماعی نیز بازتاب گستردهای داشته و تعداد زیادی از کاربران از آنها حمایت کرده و این اقدام آنها را ستودهاند.
اعضای کمپین شهرتکانی البته در دیدار تیم های استقلال و السد قطر نیز به کار خود ادامه دادند و زبالههای رهاشده روی سکوها را جمعآوری کردند. کاربران شبکههای اجتماعی طرفدار کمپین شهرتکانی در اینستاگرام و سایر شبکههای اجتماعی و پیام رسانهای موبایلی فعال بوده و کمپین #شهرتکانی را به منظور نهادینه ساختن پاکسازی محیط زیست به راه انداختهاند.
بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی معتقدند که ایجاد چنین کمپینهایی میتواند باعث بالا بردن حساسیت مردم در خصوص حفظ پاکیزگی شهرشان شده و در نهایت فرهنگ پاکیزگی و شهرنشینی را در کشور بالا ببرد.
پیش از این نیز کمپینهای مختلفی برای ارتقای فرهنگ شهرنشینی و بهبود وضعیت اخلاقی زندگی شهری در کشور ایجاد شده بود که کمپینهای بین "خطوط برانیم" و "توهین نکنیم" از این جمله هستند.
حمایت از کولبران
پس از حادثه سقوط بهمن و جان باختن تعدادی از کولبران در منطقه سردشت، تعداد زیادی از کاربران شبکههای اجتماعی تصمیم گرفتند تا با نوشتن مطالبی به حمایت از کولبرها پرداخته و افکار عمومی و مسوولان را در خصوص این قضیه حساستر کنند.
در حال حاضر چندین کمپین مختلف برای حمایت از کولبرها در شبکههای اجتماعی ایجاد شده که در یکی از آنها پدیدورآورندگان
آورندگان کمپین نوشتهاند که هدف آنها از تشکیل کمپین نه تنها جلب توجه مردم و مسوولان به عمق فاجعه و سرنوشت دردناک کسانی بوده که به این حادثه دچار شدهاند بلکه در منظری وسیعتر توجه آنان به مناطقی است که بر اثر برنامههای غیر علمی به گونهای تبعیضآمیز از توسعه محروم شدهاند. اعضای این کمپین معتقدند که کولبران قاچاقچیان مجرمی نیستندکه میبایست بدون محاکمه و حضور در دادگاه صالحه به مجازات برسند، بلکه مردمی محروم و مجبور هستند که قربانی دیدگاههای تبعیضآمیز شدهاند.
دیدگاهها