نوامبر 2012 زمانی که «دونالد ترامپ» فقط به عنوان یکی از ثروتمندترین افراد آمریکا شناخته میشود در دفتر مرکزی خود در سانفرانسیسکو گفت: «شبکه اجتماعی مانند یک روزنامه شخصی است؛ به نحوی که همه بخشهای آن را دوست دارید و هیچ یک از صفحات آن برخلاف میل شما نگاشته نشده است».
در فاصله کمتر از چهار سال این سرمایهدار بزرگ توانست به عنوان رییس جمهور بعدی آمریکا برگزیده شود و از این طریق تعداد دنبالکنندگان خود صفحه اختصاصیاش در شبکه اجتماعی توییتر را از 2 میلیون نفر به 19 میلیون نفر برساند. ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود از این صفحه بسیار استفاده کرد تا بتواند صحبتهایش را به گوش هواداران برساند و ارتباط نزدیکتری با مردم برقرار کند.
پستهای ترامپ درتوییترکه هر کدام از آنها با کمتر از 140 کاراکتر نوشته میشد، نسبت به رسانههای سنتی بیشتر مورد توجه قرار گرفت و البته همین پستها راه را برای انتقادات گسترده مردم به ترامپ و سیاستهای او باز کرد.
اما برای توییتر این یک رویای بزرگ بود که به واسطه شخصی که رییس جمهور میشود، بتواند محبوبیت از دست رفته را باز گرداند و بار دیگر مورد توجه مردم قرار بگیرد. توییترخود را به گونهای معرفی کرد که حتی اگر یک روز کاربران شبکههای تلویزیونی، روزنامهها و سایتهای اینترنتی را به طور کامل کنار بگذارند، اگر فقط وارد توییتر شوند میتوانند در جریان آخرین اخبار و اتفاقات مربوط به ترامپ قرار بگیرند.
رییس جمهور منتخب آمریکا در آخرین سخنرانی خود ادعا کرد بار دیگر باز هم آمریکا را بزرگ و صاحبنام میکند و با این وجود این سوال هماکنون مطرح شده است که آیا سیاستهای او میتواند روی بزرگ شدن توییتر هم تاثیر بگذارد؟
شبکه اجتماعی توییتر در سال 2016 میلادی با مشکلات بزرگ مواجه شد و در فاصله زمانی کوتاه تعداد زیادی از مدیران ارشد این شرکت از آن خارج شدند و همه این اتفاقات به دلیل عدم توانایی در جذب کاربران جدید صورت گرفت. در آخرین گزارشهای رسمی گفته شد تعداد مشترکان توییتر همچنان روی 300 میلیون نفر باقی مانده است، در مقابل طی یک سال گذشته بیش از 300 میلیون عضو جدید وارد فیسبوک شده است. این اتفاقات باعث شد طی سال 2016 میلادی میزان درآمدهای توییتر کاهش قابل ملاحظه یابد و این شرکت با بنبست بزرگ مواجه شود.
در ماههای اخیر شایعات فراوانی منتشر شد که نشان میداد توییتر به احتمال قوی به یکی از دو شرکت Disney یا Salesforce واگذار میشود که البته مذاکرات در این زمینه به نتیجه نرسید. از آن زمان به بعد شرکت توییتر سیاستهای کاهش هزینه را پیش گرفت که در پی آن تعدادی از کارمندان اخراج شدند، برخی پروژههای تجاری متوقف شد و محبوبترین زیرمجموعه توییتر موسوم به Vine که برای به اشتراکگذاری تصاویر زنده ویدیویی مورد استفاده قرار میگرفت به کار خود پایان داد.
این شرکت هماکنون بخش اعظم درآمدهای خود را از منبعی به دست میآورد که کاربران به صورت شبانهروزی در مورد آن صحبت میکنند: کاخ سفید.
«مایکل پاچر» از تحلیلگران ارشد مرکز Wedbusg Securities در این خصوص گفت: «ترامپ بهترین اتفاقی است که در طول تاریخ فعالیتهای توییتر برای این شرکت صورت گرفت. این اتفاق مانند یک معجزه بزرگ برای توییتر عمل کرده و شرکت مذکور را بار دیگر زنده کرده است».
ترامپ پس از اتمام مبارزات انتخاباتی باز هم توییتر را به طور مرتب مورد استفاده قرار میدهد و تمام اخبار مربوط به تغییرات دولت جدید آمریکا روی این شبکه اجتماعی به اشتراک گذاشته میشود. گروه رسانهای کاخ سفید نیز این روزها تمرکز ویژه روی توییتر دارد و با استفاده از پلتفرم مذکور میکوشد همه اخبار خود را به گسترده در اختیار مردم بگذارد.
لازم به ذکر است **از ژوییه 2016 تا امروز ترامپ هیچگونه کنفرانس مطبوعاتی سنتی را برای دیدار با خبرنگاران و روزنامهنگاران برگزار نکرد و در عوض با ساماندهی صفحه اختصاصی خود در توییتر سعی کرد اخبار و اطلاعات لازم را از این طریق منتشر کند. ترامپ به واسطه سیاستها و صحبتهای خود در ماههای اخیر بسیار مورد انتقاد قرار گرفت و با این وجود توضیح داد که از طریق توییتر توانسته است رضایت مخالفان خود را هم جلب کند. **
«لِیت دروگِن» بنیانگذار و مدیرعامل مرکز Estimize در این خصوص گفت: «این سیاست جدید ترامپ محسوب میشود تا با یک چرخه جدید و کاربردی وارد مردم شود. او در این زمینه کاملا شفاف جلو میرود و از طریق توییتر توانسته است اعتماد مردم را جلب کند».
ترامپ از این شبکه اجتماعی میکروبلاگ به صورت مستمر استفاده میکند تا بتواند محبوبیت بیشتری بین مردم به دست آورد. گروه انتقالی ترامپ نیز این پلتفرم را کاربردیترین ابزار خود میدانند و از آن برای پیشبرد اهداف رییس جمهور منتخب استفاده میکنند. «سین اسپایسر» دبیر رسانهای ترامپ به تازگی گفت: «میدانید چه اتفاقی افتاده است؟ حقیقت این است زمانی که ترامپ یک توییت را منتشر میکند، همان موقع نتیجه مورد نظر خود را دریافت میکند».
با این توضیحات این سوال مطرح شده است که آیا توییتر میتواند از این اتفاق به بهترین شکل بهره ببرد و از ترامپ به عنوان یک فرصت مناسب برای توسعه کسب و کار خود استفاده کند؟
«مایکل پاچر» در این باره اظهار داشت: «من هنوز ندیدم توییتر از این فرصت استفاده کند و اتفاق خاصی صورت گیرد. این اتفاق مهم و کاربردی هنوز هم نتوانسته است تعداد کاربران توییتر را افزایش دهد. توییتر در حال از دست دادن این فرصت بزرگ است».
او در مقابل به سیاستهای «مارک زاکربرگ» بنیانگذار و مدیرعامل فیسبوک اشاره کرد و توضیح داد شرکت او مانند یک اتومبیل معمولی عمل میکند که با سرعت به سمت معدن طلا پیش میرود از همه فرصتهایی که در طول مسیر برای آن پیش می آید استفاده میکند.
به هر حال کارشناسان میگویند ترامپ به استفاده از شبکه اجتماعی توییتر به عنوان بهترین ابزار برای اعلام نظرات و اخبار خود استفاده میکند و از این نقطه به بعد به توییتر مربوط میشود که چگونه بتواند از این فرصت بزرگ استفاده کند.توییتر میبایست این مساله را کاملا جدی بگیرد و بر اساس آن بتواند به درستی گام بردارد تا از طریق فرصت بزرگی که پیش روی آن قرار داده شده است، تعداد بیشتری از کاربران را جذب کند.
دیدگاهها