فته گذشته حوزه فاوا كشور با مسايل ريز و درشت بسياري روبهرو شد كه از آن جمله ميتوان به تعويق افتادن صدور كارت ملي هوشمند به علت نبود امكان واردات بدنه اين كارتها اشاره كرد. از سوي ديگر در پي مطرح شدن ادعای هایجک شدن آیپیهای تلگرام توسط مخابرات، وزير ارتباطات خبر از بررسي موضوع و برخورد احتمالي با اين شركت را مطرح كرد.
دراواسط هفته گذشته نيز مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور از تاكسيهاي اينترنتي انتقاد كرده و خواستار آن شد كه اين تاكسيها از شهرداري مجوز بگيرند تا نظارت بيشتري روي كار آنها وجود داشته باشد. وضعيت نامناسب تخصيص ارز به شركتهاي حوزه فاوا و نيز اعلام 15 شهريور به عنوان آخرين فرصت به تلگرام طلايي براي توقف فعاليت فعلياش از ديگر اخبار جالب توجه بود.
تحریمها و به تعويق افتادن صدور كارت ملی
هفته گذشته سخنگوی سازمان ثبتاحوال کشور دلایل تاخیر در صدور کارت هوشمند ملی را اعلام کرد و گفت: متاسفانه بر اثر تحریمها دیگر نمیتوانیم بدنه کارت را وارد کنیم به همین دلیل اقدامات خود را برای صدور کارت تولید داخل آغاز کردهایم.
با وجود آنكه پيش از اين سازمان ثبتاحوال اعلام كرده بود ميتواند در کمتر از 15 روز کارت هوشمند ملی را صادر كند اما حالا اين سازمان به تعبير سخنگوي ثبتاحوال با يك شوك مواجه شده است.
سازمان ثبتاحوال در نظر دارد به سمت توليد كارتهاي هوشمند در داخل برود و آنطور كه اعلام كرده فرایند اولیه به خوبی پیش رفته و در آستانه تولید کارت ملی ایرانی هستیم اما به دلیل اینکه باید فرایندهایی مثل مقاومت طي شود ساخت اين كارتها زمانبر است و لذا شايد در آبان ماه بتوان انتظار ورود کارتهای ملي ساخت داخل را داشت.
براساس اعلام ثبتاحوال البته این امر مستلزم آن است که از هم اکنون مردم برای پیشثبتنام اقدام کنند چرا که برای مابقی افراد واجدالشرایط که تا پایان 97 مهلت دارند باید کارتهای ایرانی صادر شود.
سخنگوی سازمان ثبتاحوال کشور گفته 45 میلیون و 500 هزار نفر مرحله پیش ثبتنام و تکمیل ثبتنام را انجام داده، 42 میلیون کارت صادر شده و برخی از آنها در مراحل صدور است. وی تصریح کرد: ظرفیت تولید 2 میلیون کارت را در ماه داریم که از آبان ماه استارت آن را خواهیم زد.
اتهام حمله مخابرات به آيپي تلگرام
هفته گذشته پس از طرح ادعای هایجک شدن آیپیهای تلگرام توسط مخابرات، اين شركت اعلام كرد این موضوع در حال بررسی است.
وزیر ارتباطات در پاسخ به طرح اين ادعا كه در منابع خارجی مطرح شده، در تويیتی اعلام کرده بنا بر گزارشهایی که تاکنون دریافت کرده مخابرات ایران روز 8 مرداد از 4 تا 6 بامداد درگیر تغییر توپولوژی و هجمه شبکه استانی خود در شیراز و بوشهر بوده است؛ لذا در صورت تایید خطا چه سهوی یا عمدی مخابرات ایران جریمه سنگینی خواهد شد. بنابر اعلام وزير ارتباطات سازمان تنظیم مقررات مامور رسیدگی به این موضوع شده است.
وزیر ارتباطات در پاسخ به ادعاهای اخیر مطرح شده درباره منحرف کردن IPهای تلگرام توسط ایران با بیان جزيیات فنی بهسازی اخیر در شبکه شرکت مخابرات ایران، این ادعا را رد کرد.
جهرمی گفت: اصل مطلب این است که چنین اتفاقی نباید رخ دهد، صرفا هم درباره تلگرام نبوده است، بیش از ۱۰۰ پرفیکس بوده که در شبکه مخابرات ایران به مدت دو ساعت به کل شبکه دنیا آگهی و اعلام شده است، اما افکار عمومی نسبت به تلگرام حساستر است و تنها موضوع تلگرام روشن شده است.
جهرمی اضافه كرد: این موضوع هم خلاف پروتکلهای بینالمللی و هم خلاف پروتکلهای داخلی است و حتما با مخابرات به خاطر این اقدام برخورد میشود.
مجوز نداشتن تاكسيهاي اينترنتي
هفته گذشته مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور از تاكسيهاي اينترنتي انتقاد كرده و اعلام كرد: براساس قانون هرکس قصد دارد در حوزه حمل و نقل خدماتی ارايه دهد، بایستی تحت نظارت شهرداریها باشد و تاکسیهای اینترنتی فعال در این حوزه از هیچ مرجع قانونی مجوز ندارند.
وي با بیان اینکه مطابق ماده ۹ قانون توسعه حمل و نقل عمومی، ماده ۳۱ و ۳۲ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، قانون هوای پاک و قوانین متعدد، وظیفه حمل و نقل عمومی در شهر و حومه بر عهده شهرداری است، اظهار کرد: بر اساس قانون هرکس قصد دارد در حوزه حمل و نقل خدماتی ارايه دهد، بایستی تحت نظارت شهرداریها باشد.
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور همچنين گفته شرکتهایی که در حال فعالیت هستند، متاسفانه از هیچ مرجع قانونی مجوز کار ندارند و تبدیل به مسافرکش شخصی آنلاین شدهاند، به عبارت دیگر همان مسافربرهای شخصی در قالب یک نرم افزار هستند.
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور معتقد است: وزارت کشور مسوولیت دارد حمل و نقل ایمنی را برای شهروندان فراهم کند. از طرفی تغییرات نرخ کرایه در این شرکتها فراز و فرودهای بسیاری دارد در حالی که نرخگذاری حمل ونقل عمومی در شهرها بر عهده شوراهای اسلامی شهرها بوده و باید از آن تبعیت شود. همچنین این شرکتها به صورت قارچگونه بدون ضابطه در حال فعالیت هستند و برهمین اساس وزارت کشور خواستار محدودیت فعالیت این تاکسیهای اینترنتی شده است.
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور با اشاره به اینکه بارها به دو شرکت اسنپ و تپسی در خصوص اخذ مجوز تذکر داده شده است، گفت: هر از گاهی در مطبوعات حوادثی در خصوص عملکرد بد تاکسیهای اینترنتی میشنویم و آخرین اتفاق هم قتل پسر بچهای در مشهد بود. همچنین در شهرهای مختلف به خصوص در تهران هم گزارشهای متعددی در حوزه آزار و اذیت شهروندان داده شده است و همه این عوامل نیز به این موضوع مربوط میشود که رانندگان شرکتهای اینترنتی و به طور کل این ناوگان، از فیلترهای مربوطه عبور نمیکنند و رانندههای شناسنامهداری در آن حوزه نیستند.
وی خاطرنشان کرد: صرفا داشتن مجوز از اتحادیه کسب و کار مجازی کافی نیست و این سامانهها که تحت عنوان اتحادیههای کسب و کار مجازی خصوصا در زمینه حمل و نقل عمومی فعالیت دارند حتما باید از شهرداری شهر مربوطه مجوز اخذ کنند.
همچنين این دو شرکت از شهرداری تهران و هیچ شهرداری مجوز ندارند و بارها هم در شهرهای مختلف به آنها ابلاغ شده است که باید نسبت به اخذ مجوز اقدام کنند، این در حالیست که دفاتر این دو شرکت در بسیاری از شهرها در هفته گذشته پلمب شدهاند و اجازه فعالیت توسط دادستان شهر مربوطه به آنها داده نشده است.
وضعيت نامناسب تخصيص ارز به شركتهاي حوزه فاوا
هفته گذشته نشست خبری بررسی راهکارهای کاهش آثار نوسان ارز بر کسب و کارهایICT برگزار شد. در این نشست نمایندگان بخش خصوصی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره ادامه وضعیت موجود تخصیص ارز به این حوزه هشدار داده و معتقد بودند با این وضعیت شاهد تعطیلی استارتآپها و شرکتهای بزرگ سختافزاری و نرمافزاری خواهیم بود.
در اين جلسه فرامرز رستگار، رييس سنديكاي صنعت مخابرات كشور با بیان این كه باتوجه به شرايط فعلي نرخ ارز پیمانکاران نمیتوانند به تعهداتشان در مناقصات و قراردادها عمل کنند، گفت: در نتیجه اين شرايط کارفرمایان نیز به دلیل دریافت نکردن موارد مورد نیاز خود متضرر میشوند. به همین دلیل از همه اعضای سندیکا خواستهایم تا اطلاع ثانوی در هیچ مناقصه بزرگی شرکت نکنند. حتی از شرکت مخابرات ایران به عنوان کارفرمای عمده خواستهایم مناقصات خود را فعلا برگزار نکند.
آخرين ضربالاجل به تلگرام طلايي
هفته گذشته دبیر شورایعالی فضای مجازی اظهار داشت: به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تا 15 شهریور مهلت دادهایم تا فعالیت نسخههای فارسی تلگرام را متوقف کند.
ابوالحسن فيروزآبادي، اضافه كرد: طرح مرکز ملی فضای مجازی خروج از انحصار تلگرام بود. برای برخی وزارتخانهها و سازمانها تکالیفی تعیین شده بود که تقریبا همه دستگاهها در این حوزه همکاری خوبی با مرکز ملی فضای مجازی داشتهاند.
وی افزود: درباره این که میگویند کمک به فیلترشکنهای ایرانی انجام میگیرد، چنین بحثی وجود ندارد. ممانعت از فعالیت فیلترشکنها در کشور برعهده شرکت زیرساخت است که باید برای ایمنسازی شبکه مخابراتی کشور با دقت بیشتری انجام دهد و این اواخر نقصهایی دیده میشود. امیدواریم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به شرایط پیش از یک ماه اخیر بازگردد و به همان میزانی که باید جلوی فیلترشکنها را میگرفت، بگیرد.
دبیر شورایعالی فضای مجازی ادامه داد: ما از ابتدا در سیاستهای خروج از انحصار تلگرام، برای دوران گذار پذیرفتیم که تلگرامهای نسخه فارسی چند ماهی فعال باشند. آخرین مهلتی که به آقایان برای توقف فعالیت هاتگرام و تلگرام طلایی دادهایم، 15 شهریور است و امیدواریم تا این تاریخ این موضوع صورت بگیرد.
دیدگاهها