ICT ايراني در هفتهاي كه گذشت
هفته گذشته صحبتهاي رييس اتحاديه خشكشويي و لباسشويي تهران و انتقادات مطرحشده در خصوص استارتآپهاي اين حوزه بار ديگر نشان داد كه كسبوكارهاي استارتآپي به دليل رعايت نكردن قوانين صنفي و دريافت مجوز از اصناف با ابهام و انتقاد روبهرو هستند. اين مشكلات در حالي بروز پيدا كرده كه پيش از اين نيز شاهد درگيريهاي تاكسيهاي اينترنتي و تاكسيراني بودهايم اما گويا قرار نيست ضوابطي مشخص براي فعاليت كسبوكارهاي اينترنتي مشخص و تعيين شود.
چرایی احیای دوباره کارت سوخت، هشدار مقامهاي آمريكايي به فيسبوك در خصوص ايران، مسدود نشدن تلگرام طلايي در آذرماه بر خلاف وعدههاي قبلي و افزايش آمار سرقت موبايل در كشور از ديگر اخبار مهم حوزه فاوا در هفته گذشته بودند كه در اين مطلب به آنها ميپردازيم.
بهداشتي نبودن خشکشوییهای اینترنتی
هفته گذشته رییس اتحادیه خشکشویی و لباسشویی تهران از عدم برخورد با خشکشوییهای اینترنتی بهرغم مخاطرات فراوان بهداشتی انتقاد کرد. ابوالفضل رجبزاده در خصوص مکاتبات اتحادیه با مراجع ذیربط مثل سازمان حمایت، اماکن، تعزیرات و اتاقهای اصناف تهران و ایران در خصوص فعالیت خشکشوییهای اینترنتی، افزود: فعالیت این خشکشوییها به معضلی تبدیل شدهاند، مردم بیخبر از چگونگی شستوشوی لباسها، پوشاک خود را جهت شستوشو به این افراد تحویل میدهند، درحالیکه این لباسها در کارگاههای زیرزمینی یا در واحدهای مسکونی در بدترین شرایط بهداشتی و بیکیفیت و با آب خالی شستوشو میشوند.
وی افزود: حتی در بسیاری از موارد دیده شده که این افراد لباسهای تحویلی را در کارگاههایی که پوشاک بیمارستانی را میشویند، بدون رعایت موارد بهداشتی شستوشو میکنند و متاسفانه هیچ نظارتی توسط مراجع ذیربط بر فعالیت این افراد نیست ومکاتبات فراوان اتحادیه هم در این خصوص بینتیجه بوده است.
رجبزاده با بیان اینکه هیچگونه حقوق و عوارض و مالیات نیز توسط این افراد پرداخت نمیشود، اظهار كرد: کسبوکار مجازی یعنی اینکه فعالیت در حوزه اینترنتی انجام شود نه اینکه در حوزه فعالیت واحدهای صنفی شناسنامهدار مداخله و ایجاد تداخل صنفی كنند.
این فعال صنفی، صدور مجوز فعالیت فعالان اینترنتی توسط اتحادیه ذیربط را راهکار ساماندهی و در جهت نظارت موثر بر فعالیت آنها عنوان کرد.
چرایی احیای دوباره کارت سوخت
هفته گذشته سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه در مرحله فعلی، احیای کارت سوخت برای جلوگیری از قاچاق و بعد از آن زیربنای تصمیمات بعدی است، گفت قطعا در آینده با احیای کارت سوخت به سمتی خواهیم رفت که زدن بنزین تنها با کارت سوخت انجام میشود.
اسدالله قرهخانی در توضیح دلیل احیای کارت سوخت و وجود شائبههایی مبنی بر سهمیهبندی و دونرخی شدن بنزین گفت: از کارت سوخت میتوان استفادههای متعددی کرد که مرحله اول ارزیابی و نظارت دقیقتر برای جلوگیری از قاچاق سوخت است.
وی توضیح داد: بنزین در سه مرحله پالایشگاه، دپو در انبارها و مخازن و سپس جایگاههای سوخت وجود دارد، با احیای کارت سوخت قرار است بررسی شود که آیا جایگاه سوخت بنزین را درست مصرف کرده است و فقط به خودروها میدهد که اگر این طور باشد، آیا خودروها بیشتر از نیازشان بنزین میگیرند یا خیر؟ این کار برای جلوگیری از قاچاق سوخت است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با تاکید مجدد بر اینکه احیای کارت سوخت زیربنای تصمیمات بعدی خواهد بود، گفت: بعد از این مرحله کارت سوخت میتواند کارکردهای دیگری داشته باشد، بهخصوص اگر قرار بر سهمیهبندی یا دونرخی شدن بنزین باشد. البته این موضوع تصمیم یک دستگاه نیست.
قرهخانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر چند میلیون نفر کارت سوخت ندارند که اکنون اطلاعیههای لازم برای احیای کارت سوخت داده شده است. قطعا وقتی همه کارت سوخت بگیرند کارکردش این نیست که مردم تنها کارت سوخت داشته باشند، لذا ممکن است در فاز بعدی بگویند زدن بنزین فقط با کارت سوخت هر فرد شدنی است.
هشدار مقامهاي آمريكايي به فيسبوك در خصوص ايران
هفته قبل یک مقام سابق سیاسی در دولت اوباما به فیسبوک هشدار داد این شرکت نباید اتاق جنگ خود را تعطیل کند، زیرا چنین اقدامی به معنای ارسال یک علامت نامطلوب برای روسیه، چین و ایران است.
برت بروئن که مدیر امور مشارکتهای جهانی کاخ سفید از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ بوده و یک گروه کاری ویژه مقابله با دخالت روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۴ اوکراین را هدایت کرده، ادعا کرده که روسها و برخی کشورهای دیگر به دنبال انتشار اطلاعات غلط در جامعه آمریکا از طریق شبکههای اجتماعی ایالات متحده هستند و فیسبوک باید با این وضعیت مقابله کند.
وی افزوده است: فیسبوک باید مراقب مسکو، چین و تهران باشد؛ زیرا این کشورها تلاش میکنند با دخالتهای مورد به مورد به اهداف خود دست یابند.
اولین بار زمانی اخباری در مورد اتاق جنگ فیسبوک علیه برخی کشورهای خارجی منتشر شد که تصویری از این اتاق که پر از نمایشگرهای بزرگ و تلویزیونهای گوناگون بود، در فضای مجازی منتشر شد. بعدها فیسبوک این اتاق بزرگ را مرکزی معرفی کرد که برخی کارکنانش با حضور در آن به پایش محتوای مختلف منتشرشده در فیسبوک میپردازند تا تلاشهایی که برای تاثیرگذاری بر رایدهندگان آمریکایی از طریق انتشار اطلاعات مختلف صورت میگیرد را شناسایی کنند.
در روزهای اخیر اخباری در مورد احتمال از هم پاشیدن این تشکیلات منتشر شده و مشخص نیست آیا فیسبوک در زمان برگزاری انتخابات آتی آمریکا هم چنین طرحی را اجرا خواهد کرد یا خیر. فیسبوک میگوید گروهی که در این اتاق جنگ مشغول به کار بودهاند، هنوز با هم کار میکنند ولی ضرورتا در یک اتاق به سر نمیبرند.
بروئن معتقد است انتشار اخباری از این دست به معنای آن است که کرملین فرصت خواهد داشت اهداف خود را تعقیب کند و لذا فیسبوک باید تداوم فعالیت اتاق جنگ خود را جدی بگیرد و عملیات تهاجمی خود را علیه روسیه و دیگر کشورها تداوم بخشد. وی تصریح کرده است: ما باید از ظرفیت ردگیری و دفاع برخوردار باشیم و در صورت لزوم در جنگ اطلاعاتی وضعیت تهاجمی به خود بگیریم. این تهدید مانند تهدیدات هستهای و شیمیایی است.
اتاق جنگ فیسبوک در زمان فعال بودن با حضور ۲۵ نفر فعالیت میکرد، اما نیروهای داوطلبی از سراسر جهان با این شرکت همکاری میکردند که تعداد آنها بالغ بر ۳۰ هزار نفر بوده است.
مسدود نشدن تلگرام طلايي در آذرماه
هفته قبل دبیر شورایعالی فضای مجازی در پاسخ به این پرسش که هاتگرام و تلگرام طلایی بعد از اتمام مهلت جدا شدن از تلگرام در پایان آذر فیلتر میشوند، گفت: مسدود نمیشوند بلکه باید بتوانند مستقل از تلگرام به فعالیت خود ادامه دهند.
ابوالحسن فیروزآبادی در جمع خبرنگاران در توضیح مصوبه شورایعالی فضای مجازی درباره حمایت از پیامرسانهای داخلی و مقررات فعالیت پیامرسانهای خارجی اظهار كرد: طبق این سند پیامرسانهای خارجی دارای بیش از یک میلیون کاربر باید در کشور نماینده پاسخگو داشته باشند زیرا همچنان که پیامرسانها در اروپا حق ندارند اطلاعات مردم اروپا را خارج کنند، در ایران نیز نباید اطلاعات اجتماعی، اقتصادی و خصوصی مردم را از کشور خارج کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که این تعریف شامل شبکههای اجتماعی نیز میشود، گفت: تعریف پیامرسان در این سند شامل شبکههای اجتماعی است.
دبیر شورایعالی فضای مجازی در خصوص اينکه آیا با این تعریف فعالیت اینستاگرام در کشور غیرقانونی است، گفت: سیاست را توضیح دادم اینکه اجرا در چه مرحلهای باشد، متفاوت است اما طبق این سند اینستاگرام در داخل کشور نماینده پاسخگو داشته باشد و اطلاعات شهروندان را خارج نکند.
فیروزآبادی در پايان بار ديگر درباره فعالیت هاتگرام و تلگرام طلایی گفت: معتقدیم پلتفرمهای اطلاعاتی، رسانهای، بهداشتی، آموزشی، تجاری و پولی و بانکی باید در کشور بومی شوند.
وی ادامه داد: پلتفرم رسانهای که شامل پیامرسان نیز میشود، اکنون در کشور 50 میلیون کاربر دارد و امیدواریم تا سال آینده در زمینه بومیسازی این پلتفرم به نتایج خوبی دست پیدا کنیم.
دبیر شورایعالی فضای مجازی افزود: طبق سند این شورا برای تقویت پیامرسانهای داخلی، هاتگرام و طلاگرام برای دوره گذار پیشبینی شدند و به آنها مهلت داده شده تا به خودکفایی برسند که این سیاست در صنعت مونتاژ حاکم است و بعد از تاریخ اعلامشده سیاستهای حمایتیمان را قطع خواهیم کرد.
افزایش آمار سرقت موبایل در كشور
هفته قبل سرهنگ رضا موذن، معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا اعلام كرد: در هشت ماه امسال میزان سرقتهای مهم کاهش و در مقابل میزان سرقتهای خرد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: سرقتهای مهم در هشت ماه امسال حدود 40 درصد کاهش یافته و میزان کشفیات در این حوزه نسبت به سالهای گذشته تفاوتی نداشته است.
وي ادامه داد: میزان کشفیات در این حوزه نسبت به مدت مشابه سال گذشته به دلیل بیدقتی مردم در حفظ اموال خود کاهش یافته است.
دیدگاهها