10 سال پيش در چنين هفتهاي، مقرر شد شركت طرح جامع اتصال يكصد هزار مدرسه آموزش و پرورش به شبكه ملي اينترنت و شبكه دسترسي پرسرعت، مشاورهايي را جذب كند. اجرای اين طرح مشتمل بر برقراری ارتباط ۴۴ مرکز مهم وزارت آموزش و پرورش از طريق فيبر نوری، ۷۰۰ منطقه از مناطق سازمانهای استانی آموزش و پرورش در کشور و تحت پوشش قرار گرفتن ۱۵۰ هزار مدرسه بود که عمليات اجرا ميبايست در قالب سه فاز برنامهريزی و اجرا میشد. براي اجراي اين طرح سه كارگروه تخصصی با عناوين طرح جامع، زيرساخت اتصالات، كاربردها و فرهنگسازی توسط مجريان طرح در دو وزارتخانه تشكيل و كارگروهها شروع به شناسايی وضع موجود و تدوين افق مطلوب و تهيه نقشه راه جهت اجرای طرح كردند. برآورد مالی اجرای فاز يک اين طرح حدود ۲۰۰ ميليارد ريال تخمين زده شده بود که از اين مبلغ ۱۰۰ ميليارد در قالب طرح تملک سرمايهای توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از محل طرح توسعه فناوری اطلاعات شرکت فناوری اطلاعات به جهت ايجاد زيرساختها پرداخت ميشد.
10 سال پيش در چنين هفتهاي، دولت اعلام كرد كه از شرکتهاي دانشبنيان حمايت ميکند. در مراسم افتتاحيه نمايشگاه جامع دستاوردهاي ۳۰ ساله وزارت علوم، معاون اول رييسجمهور با اشاره به نهايي شدن لايحه حمايت از شرکتهاي دانشبنيان در هيات دولت از ارايه آن به مجلس شوراي اسلامي خبر داد. در صورت تصويب لايحه حمايت از شرکتهاي دانشبنيان اين شرکتها، کمکهاي نرمافزاري و مالي دريافت ميکردند. سهولت کسبوکار و رفع موانع اصلي و رقابتي براي شرکتهاي خصوصي و تعاوني دانشبنيان از اهداف اساسي اين لايحه بود. همچنين حذف مقررات زائد، تسريع در صدور مجوزهاي لازم و کمکهاي مالي و نرمافزاري از جمله بخشهاي اين لايحه بود و با تصويب آن در مجلس امکانات دولتي ميبايست بدون هيچ چشمداشتي در اختيار بنگاههاي اقتصادي خصوصي و تعاوني قرار گيرد.
در اين مقطع با دو برابر شدن تعداد دانشجويان نسبت به چهار سال قبل، سه ميليون و ۵۰۰ هزار دانشجو مشغول تحصيل بودند. همچنين تعداد اعضاي هيات علمي در اين مقطع به ۵۳ هزار نفر رسيده بود و بر همين اساس مسوولان امر انتظار موفقيت روزافزون در عرصه دانشبنيانها داشتند.
دیدگاهها