تسخیر برنامههای شبکههای تلویزیونی و رادیویی صدا و سیما با کدهای موسوم به ستارهمربع یا اپلیکیشنهایی که یکشبه متولد میشوند، موضوع جدیدی نیست. صحبت از روزانه میلیونها و حتی میلیاردها تومان درآمد برای این کسبوکارها است. در آن سوی میدان اما بازار افشاگری داغ است؛ برخی میگویند این شرکتها وابسته به فلان شخص یا بهمان مقام است و برخی این شرکتها را منتسب به افرادی با "ژن خوب" میدانند. از سوی دیگر برخی دولتمردان و مجلسیان هم گاها اعتراضهایی به این وضعیت دارند و معتقدند ستارهمربعها جیب مردم را خالی میکنند و آگهیها در رسانه ملی انحصاری شدهاند و در هیچکدام از برنامههای تلویزیونی به مخاطبان گفته نمیشود که روزانه مقداری پول از حسابشان کسر میشود.
اما بیایید فرض کنیم این جریان موسوم به ستارهمربعها و اپلیکیشنهای یکشبه از نظر قانونی مشکلی ندارند و بختآزمایی هم محسوب نمیشوند. از طرف دیگر کسانی که در این تبلیغات مشارکت میکنند هم بابت پولی که پرداخت میکنند نارضایتی ندارند و با علم و اطلاع این پولها را پرداخت میکنند. از قضا نهادهای نظارتی هم خود را وارد این مساله نمیکنند چرا که ظاهرا منع قانونی برای فعالیت ستارهمربعها وجود ندارد و دستگاه قضایی کشور هم با شکایت یا شکایتهای خاصی در این میان مواجه نبوده است. تنها مسالهای که میماند این است که شاید گفته شود اطلاع کافی به مخاطب از هزینهها داده نمیشود که آن هم ظاهرا مشکل خاصی محسوب نمیشود که اگر اینگونه بود حداقل با سونامی اینگونه اپها و ستارهمربعها، هر روز و هر هفته باید شاهد جریمه، تعطیلی و توبیخ عدهای از مسوولان این کسبوکارها بودیم که در حال حاضر این اتفاق رخ نداده است.
بنابراین حالا که به طرز جالبی خبری از هیچ اتفاقی نیست و از اینرو شاید وقت آن رسیده که بگوییم ستارهمربعها بلیت بختآزمایی محسوب نمیشوند و میتوان گفت شبههای در کار نیست و این سبک کسبوکارها پذیرفته قلمداد میشوند، بنابراین پرونده ستارهمربعها عملا بسته شده و به نظر میرسد «وقت آن است که دیگر این کسبوکارهای نوظهور را به رسمیت بشناسیم.»
دیدگاهها