برای شما راحتتر است که از یک رمز عبور عددی برای باز کردن قفل صفحهنمایش گوشی هوشمندتان استفاده کنید یا از ترکیب چند ایموجی؟ فکر میکنید اعداد بهتر در ذهنتان میمانند یا شکلکهای ایموجی خندان یا عصبانی؟
کاربران گوشیهای هوشمند در سالهای اخیر به استفاده از ایموجیها در شبکههای اجتماعی عادت کردهاند و این شکلکهای دلنشین به ابزاری برای بیان احساسات آنها تبدیل شدهاند. در سال 2015 میلادی یک بانک بریتانیایی از ایموجی برای رمز عبور مشترکان خود استفاده کرد. با این وجود تاکنون مطالعه و پژوهش رسمی انجام نگرفته که نشان دهد استفاده از ایموجی یا اعداد برای رمز عبور مناسبتر است و البته هنوز مشخص نیست که کدامیک از این دو بهتر در خاطر صاحب کارت میمانند.
برای بررسی بیشتر این موضوع دستهای از پژوهشگران دانشگاه برلین در آزمایشگاه خود یک سیستم مبتنی بر ایموجی برای رمز گوشیهای هوشمند ارایه کردهاند. به این ترتیب صاحبان گوشیهای هوشمند باید از ترکیبی از شکلکهای ایموجیها برای ورود به گوشی هوشمند خود استفاده کنند. با این آزمایش مشخص میشد که آیا این شیوه برای رمزگذاری امن هست یا خیر.
نتایج آزمایشهای این گروه تحقیقاتی مشخص کرده که تصاویر و ایموجیها بهتر از اعداد 0 تا 9 در ذهن صاحب رمز باقی میمانند. بهعلاوه امکان انتخاب از بین 2500 ایموجی باعث میشود که شانس هک شدن رمز عبور به مراتب پایینتر بماند.
در آزمایش اولیه 53 گوشی اندرویدی در اختیار شرکتکنندگان در آزمایش قرار گرفت و آنها را به دو گروه تقسیم کردند و از عدهای خواسته شد که یک پین عددی انتخاب کنند و از گروه دیگر خواسته شد که از ایموجی برای ساخت رمز عبور مد نظر خود استفاده کنند. این دو گروه پس از گذشت یک هفته مورد آزمایش قرار گرفتند و مشخص شد کسانی که ایموجی انتخاب کرده بودند بهتر رمز عبور خود را بهیاد داشتند. همچنین با توجه به اینکه 12 شکلک مختلف روی گوشی هریک از افراد قرار داده شده بود، امنیت رمزها هم بالاتر از انتخاب رمز عددی، که صرفا 10 گزینه را شامل میشود بود. همچنین بهدلیل جنبه طنز و جذابیتی كه ایموجیها دارند، کاربران به رمزهای مبتنی بر ایموجی تمایل بیشتری نشان دادند. با این تفاسیر شاید چندان بعید نباشد که ایموجیها به رمز عبور آینده گوشی هوشمند یا حتی کارت بانکی ما در آیندهای نهچندان دور تبدیل شوند.
دیدگاهها