حمله تروجان خطرناک به کاربران پاورپوینت
به تازگی حملاتی به رایانههای شخصی با سوءاستفاده از فایلهای پاورپوینت صورت گرفته و کاربران باید در زمان کلیک بر روی لینکهای ارسالی از طریق ایمیل دقت بیشتری به خرج دهند.
به گزارش فارس به نقل از دیجیتال ترندز، کارشناسان امنیتی میگویند برای جلوگیری از وقوع هرگونه مشکلی کاربران باید در حالت Protected Vieww فایل های پاورپوینت را اجرا کنند.
بدافزار یاد شده توسط کارشناسان شرکت امنیتی ترندمیکرو شناسایی شده و در صورت کلیک بر روی لینکهای آلوده ارسالی از طریق هرزنامهها یک تروجان بانکی برروی رایانههای کاربران نصب می شود که دسترسی به ترافیک شبکه، اطلاعات ذخیره شده بر روی رایانه ها و ... را ممکن میکند.
این تروجان به صورت فایل ضمیمه ایمیلهای مختلف با فرمت PowerPoint Show (PPS) یا Open EML Slide Show (PPSX) ارسال میشود که با فایلهای PPT و PPTXتفاوت دارد. فایلهای یاد شده قابل ویرایش نیستند و تنها در حالت مشاهده برای دسترسی قرار دارند.
برای فعال کردن حالت Protected View در برنامه آفیس و جلوگیری از نفوذ این تروجان کاربران باید مسیر File، Options، Trust Center را انتخاب کرده و بر روی دکمه Trust Center Settings کلیک کنند.
دستگیری ۲۲ نفر در چین به جرم فروش اطلاعات خصوصی مشتریان اپل
مقامات چینی میگویند طی یک عملیات گسترده و مخفی موفق به دستگیری ۲۲ نفر شدهاند که اطلاعات خصوصی کاربران و مشتریان شرکت اپل را می فروختند.
به گزارش فارس به نقل از اسینایج، این افراد اسامی، شمارههای همراه، اپل ایدی و برخی دادههای خصوصی دیگر مشتریان و خریداران محصولات اپل را به فروش میرساندند.
این 22 نفر به جرم نقض حریم شخصی و فروش اطلاعات شخصی در بازداشت پلیس استان Zhejiang هستند و تحقیقات از آنها ادامه دارد. از این 22 نفر، 20 نفر کارمند یک شرکت داخلی فروش مستقیم در چین که وابسته به اپل است، هستند.
این افراد از یک سیستم رایانهای داخلی برای جمعآوری اطلاعات یاد شده و فروش آنها استفاده کرده و از این طریق 7.36 میلیون دلار به جیب زدهاند. پلیس چین مشخص نکرده که اطلاعات مسروقه تنها متعلق به شهروندان چینی بودهاند یا افراد خارجی را نیز در برمیگیرند.
شرکت اپل هنوز در این زمینه اظهارنظر نکرده، اما افراد دستگیر شده اهل چهار استان Guangdong، Jiangsu، Zhejiang و Fujian بودهاند. آنها بابت اطلاعات مربوط به هر فرد بین 1.5 تا 26.5 دلار دریافت میکردند.
این اولین بار نیست که افرادی به جرم فروش اطلاعات خصوصی مشتریان شرکتهای فناوری در چین بازداشت میشوند و به همین علت قوانینی به منظور جریمه کردن و زندانی شدن متخلفان در این کشور وضع شده است.
اطلاعات کاربران واتساپ به سرورهای فیسبوک منتقل میشود
فیسبوک که واتساپ را در سال 2014 با پرداخت 19 میلیارد دلار خریداری کرده، بدون اطلاع کاربران این برنامه گپ، اطلاعات خصوصی آنها را به سرورهای خود منتقل میکند.
به گزارش فارس به نقل از آسینایج، واتس اپ با 1.2 میلیارد کاربر محبوبترین برنامه گپ موبایلی در دنیاست و حالا افشا شده که فیسبوک در حال برنامهریزی برای انتقال دادههای خصوصی کاربران آن به مرکز داده خود است.
منابع مطلع میگویند در حالی که این داده ها قبلا بر روی سرورهای کلود شرکت آی بی ام نگهداری میشد، اما فیسبوک قصد دارد یک مرکز داده مستقل را به این منظور به کار بگیرد. این تحرک جدید میتواند حریم شخصی کاربران واتساپ را به خطر بندازد و آنها را به طعمههای جدید شرکتهای تبلیغاتی همکار فیسبوک مبدل کند.
البته با توجه به اینکه فیسبوک مالکیت واتساپ را بر عهده دارد، از این لحاظ نمی توان انتقادی به این شرکت وارد کرد، اما سوابق فعالیت های فیس بوک در زمینه نگهداری از داده های خصوصی کاربران موجب نگرانی های جدی در این زمینه شده است. فیس بوک علاوه بر واتس اپ، مالک برنامه به اشتراک گذاری عکس محبوب اینستاگرام هم هست که ماهانه حدود 500 میلیون کاربر فعال در سراسر جهان دارد.
سوء استفاده هکرهای روس از اینستاگرام خواننده آمریکایی
محققان امنیتی میگویند هکرهای روس یک بدافزار را در بخش نظرات حساب کاربری یک خواننده آمریکایی در اینستاگرام مخفی کرده بودند.
به گزارش فارس به نقل از رولینگاستون، بررسیهای موسسه امنیتی ESET نشان میدهد که از بدافزار مخفی شده برای تبادل و ارسال بدافزار استفاده شده است.
هکرها برای ارسال این بدافزار و آلوده کردن گوشیها و رایانههای هدف بدافزار مذکور را در بخش اظهارنظرها یا کامنت ها مخفی میکردند. نام گروه هکری روس که دست به این اقدام زده Turla است.
Turla پیش از این به برخی نهادهای دولتی، دیپلمات ها و مقامات سیاسی نیز حمله کرده و برای سرقت اطلاعات حساس آنها اقدام کرده بود.
مدیران اینستاگرام در واکنش به این رویداد میگویند از این موضوع آگاه هستند و اقداماتی را برای حل مشکل انجام دادهاند. اظهارنظرهای آلوده به بدافزار در حساب کاربری این خواننده، هم اکنون پاک شدهاند، اما در فوریه سال جاری میلادی ارسال شده بودند و در آنها کاراکترهای آلوده کننده و لینک کوتاهی از سایت bit.ly گنجانده شده بود که باعث میشد گوشی یا تبلت به یک سرور کنترل و فرمان تحت کنترل هکرها متصل شود. هنوز مشخص نیست چه تعداد از افراد از این طریق آسیب دیده یا شاهد سرقت اطلاعات خصوصی خود بودهاند.
ایستگاههای شارژ خودروهای "تسلا" خورشیدی میشوند
الون ماسک مالک شرکت تسلاموتورز در توییتر خود اعلام کرد که تمام ایستگاههای شارژ خودروهای این شرکت خورشیدی شده و با باتری کار خواهند کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، "الون ماسک" مالک شرکت "تسلا موتورز"(Tesla Motors) که در زمینه تولید خودروهای برقی فعالیت میکند، در حساب توییتر خود اعلام کرد که قصد دارد وابستگی ایستگاههای شارژ خودروهای این شرکت به شبکه برق شهری را به طور کامل قطع کند و از انرژی خورشیدی برای تامین انرژی آنها استفاده کند.
"ماسک" این خبر را پس از اعلامیه این شرکت مبنی بر دو برابر کردن تعداد ایستگاههای شارژ و گسترش شبکه ایستگاهها رسانهای کرد.
قرار است تا پایان سال 2017 تعداد این ایستگاهها به 10 هزار ایستگاه در سراسر آمریکا برسد.
با توجه به افزایش فروش محصولات "تسلا" نیاز به این ایستگاههای شارژ، بیش از پیش احساس میشود.
پیش از این اعلام شده بود که برخی از ایستگاههای جدیدالاحداث از انرژی خورشیدی استفاده خواهند کرد؛ اما قطع سراسری ایستگاههای شارژ از شبکه اصلی برق برای اولین بار از سوی "ماسک" مطرح شده است.
"الون ماسک" هنوز مشخص نکرده که این نوسازی چقدر زمان میبرد و تا کی تمام ایستگاههای شارژ "تسلا" خورشیدی خواهند شد.
شبیهسازی جهان با استفاده از 2 تریلیون ذره دیجیتالی
دانشمندان سوئیسی موفق به شبیهسازی تمامی جهان با استفاده از یک ابر رایانه بزرگ شدند.
به گزارش ایسنا به نقل از دیلیمیل، این محققان فهرستی از حدود 25 میلیارد کهکشان مجازی را با استفاده از دو تریلیون ذره دیجیتالی تهیه کردند.
این فهرست برای کالیبره کردن آزمایشاتی به کار خواهد رفت که بر روی ماهواره "اوکلید"(Euclid) و به صورت آنبُرد انجام خواهند شد؛ قرار است این ماهواره سال 2020 با هدف بررسی ماهیت جهان تاریک به فضا پرتاب شود.
شبیهسازی جدید توسط دانشمندان دانشگاه زوریخ انجام شد و تکمیل آن سه سال زمان برده است. آنها کدی را به منظور توصیف دقیق دینامیک ماده تاریک و شکلگیری سازههای بزرگ جهان تولید و بهینه کردند.
حدود پنج درصد جهان شامل مادهای حاوی ذرات اتمی و زیراتمی است و 95 درصد دیگر آن از جهان تاریک تشکیل شده است.
23 درصد این جهان تاریک را ماده تاریک تشکیل میدهد که به طور مستقیم توسط تلسکوپها قابل مشاهده نیست اما به خاطر اثرات گرانشی آن روی ماده مرئی، منجمان از وجود آن اطمینان دارند.
72 درصد دیگر جهان تاریک شامل انرژی تاریک است و این انرژی ناشناخته در تمامی فضا وجود دارد و جهان را بسط میدهد.
به گفته محققان، کدی که آنها تولید کردند برای استفاده بهینه از قدرت پردازش ابررایانههای مدرن مانند ابررایانه "پیز داینت"(Piz Daint) در "مرکز ملی محاسبات سوییس" (CSCS) طراحی شده بود.
این کد به مدت 80 ساعت توسط رایانه پردازش شد و جهانی مجازی حاوی دو تریلیون ماکروذره را تولید کرد؛ این ذرات نمایانگر ماده تاریک هستند که از آن فهرستی حاوی 25 میلیارد کهکشان مجازی استخراج شد.
محاسبات دانشمندان همچنین شکلگیری تراکمات کوچک ماده موسوم به "هالههای ماده تاریک" را شبیهسازی کرد؛ آنها معتقدند کهکشانهایی مانند کهکشان راه شیری در چنین هالههایی شکل میگیرند.
ماهیت انرژی تاریک یکی از معماهای حلنشده در علم مدرن است و فقط از طریق مشاهده غیرمستقیم میتوان از آن رمزگشایی کرد.
زمانی که ماهواره "(Euclid) "اوکلید نور میلیاردها کهکشان را در نواحی بزرگتر آسمان شکار کند، منجمان انحرافهای ظریف ناشی از انکسار نور کهکشانهای پسزمینه توسط ماده تاریک نامرئی را محاسبه خواهند کرد.
فهرست کهکشانی شبیهسازی جدید به بهینهکردن استراتژی مشاهدهای ماهوارهEuclid کمک خواهد کرد و اشتباهات آن را پیش از آغاز سفر شش سالهاش به فضا در سال 20200 به حداقل خواهد رساند.
دانشمندان از دادههای این سامانه برای کسب اطلاعات جدید در مورد ماهیت انرژی تاریک مرموز استفاده خواهند کرد و امیدوارند با استفاده از این دادهها فیزیک نوینی فراتر از "مدل استاندارد" کنونی را شناسایی کنند.
تشخیص تومورهای سرطانی با ابررایانه واتسون
آی.بی.ام. (IBM) اعلام کرده سامانه هوش مصنوعی "واتسون" متعلق به این شرکت قادر به شناسایی تومورهای سرطانی در 93 درصد موارد است.
به گزارش ایسنا به نقل از دیلیمیل، این ابررایانه میتواند تصاویر پزشکی و سوابق بیماران را بررسی کرده و آنها را با هزاران مورد مشابه در گذشته و همچنین نشریههای پزشکی مقایسه کند و به نتیجهای تقریبا مطلوب برسد.
پزشکان 55 بیمارستان سراسر دنیا از سیستم هوش مصنوعی واتسون برای تشخیص بیماران مبتلا به سرطانهای پستان، دهانه رحم، روده بزرگ، معده، ریه، تخمدان و پروستات استفاده میکنند.
آی.بی.ام. مدعی است این فناوری تا پایان سال جاری میلادی به منظور شناسایی پنج نوع سرطان دیگر توسعه خواهد یافت و به بیمارستانهای دیگر دنیا هم خدمات ارائه خواهد داد.
دانشمندان امیدوارند سامانه واتسون بتواند میزان زمان لازم برای غربالگری بیماران را کاهش داده و به پزشکان در ارتقای دقت تشخیص سرطانها کمک کند.
این ابررایانه قادر است از قابلیتهای پردازشی خود جهت یادگرفتن الگوها برای شناسایی امکان وجود تومور در بدن بیماران استفاده کند.
دانشمندان بر این باورند این سیستم جایگزین پزشکان نخواهد شد بلکه با ارزیابی تعداد زیادی تصویر و همچنین نکات پزشکان و سوابق بیماران به پزشکان و جراحان در اتخاد تصمیمهای بهتر کمک خواهد کرد.
نتایج مجموعهای از آزمایشهای بالینی سامانه هوش مصنوعی واتسون در اجلاس سالانه انجمن آنکولوژی بالینی امریکا در شیکاگو ارایه شد.
سامانه واتسون در حال حاضر به بیمارستانهای کشورهای هند، چین، تایلند، کره جنوبی، تایوان، ژاپن، بنگلادش، اسپانیا، اسلوواکی، لهستان، مکزیک، برزیل، استرالیا، کانادا و ایالات متحده خدمات ارایه میدهد.
دیدگاهها