هفته گذشته نسل سوم شبکه علمی کشور در سازمان امور دانشجویان با حضور وزیر علوم، وزیر ارتباطات و معاونانش و با امضای دو تفاهمنامه بین وزرای علوم و ارتباطات به بهرهبرداری رسید.
در این مراسم محمود واعظی در خصوص علت تاخیر افتتاح پروژه گفت برای جلوگیری از تکرار تجربه ناموفق دو فاز قبلی، راهاندازی این نسل با تاخیر صورت گرفته است.
واعظی در خصوص کم و کیف شبکه علمی خاطرنشان كرد: این شبکه شبکهای مستقل است که با استفاده از فیبر تاریک، تمامی دانشگاهها و مراکز علمی کشور را به هم متصل میکند و امکان ارتباطشان با سایر شبکههای علمی معتبر جهانی از جمله شبکه علوم اروپا را فراهم خواهد کرد.
وی ادامه داد: با در نظر داشتن این تعریف، دانشگاهها، حوزههای علمیه و مراکز علمی و پژوهشی دولتی و غیردولتی مورد تایید وزارت علوم و همچنین وزارت بهداشت در زمره مشترکان این شبکه قرار میگیرند.
واعظی در مورد کاربرد یا مزیت اصلی این شبکه هم گفت: این شبکه امکان جستوجوی منابع دانشگاهی و علمی را برای کاربرانش امکانپذیر میکند و منابع نیز در کتابخانهها، دانشگاهها و پروژههای تحقیقاتی در حال انجام میزبانی میشوند.
واعظی در صحبتهای خود با ذکر مثال گفت: همانطور که وزارت راه، مسوول ساخت راه و جاده است و برای مردم خودرو خریداری نمیکند تا در آن جاده رانندگی کنند، وزارت ارتباطات نیز صرفا زیرساخت فنی را ایجاد میکند و بود یا نبود محتوا در شبکه علمی کشور به این وزارتخانه مربوط نمیشود.
وزیر ارتباطات در این مراسم همچنین خاطرنشان كرد: شبکه علمی کشور یک سازمان دولتی است و مالکیت آن در اختیار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد. مهمترین خدمت این شبکه فراهمکردن دسترسی از راه دور دانشجویان به شبکههای دانشگاهی برای استفاده از منابع علمی و آموزشی است. البته دسترسی به این شبکه برای عموم آزاد است و صرفا به دانشجویان محدود نمیشود.
ساخت نسل سوم شبکه علمی کشور از سال ۹۴ شروع شد و عاقبت هفته گذشته پس از سه سال وزیر ارتباطات خبر راهاندازی آن را اعلام کرد.
دیدگاهها