گوشیهای هوشمند این روزها به اصلیترین وسیله همراه همه ما تبدیل شدهاند و یک لحظه همراه نداشتن آنها برایمان ناممکن شده است. یکی از مشکلات این گوشیهای هوشمند زمانی خود را نشان میدهد که در زیر تابش مستقیم خورشید قرار داشته باشید. در چنین شرایطی تشخیص نوشتههای روی صفحهنمایش برایتان ناممکن میشود و استفاده از گوشی مقدور نیست.
بهتازگی اما دانشمندان برای حل این مشکل دست بهکار شدهاند و با الهام از فناوری بهکار گرفتهشده در چشمهای حشرات بهدنبال رفع این مشکل هستند.
ساختارهای غیر معمولی در چشمهای مات برخی حشرات به آنها کمک میکند بتوانند در شب همهچیز را بهخوبی ببینند. دانشمندان قصد دارند با الهام از این قابلیت چشم حشرات یک فیلم ضد انعکاسی جدید برای دستگاههای الکترونیکی و گوشیهای هوشمند بسازند که قابلیت دید صفحه را بهمراتب بهبود میبخشد. این فیلم ضد انعکاسی لایه نازکی است که روی صفحه گوشیهای هوشمند قرار داده میشود و ضمن افزایش قابلیت دید، از نشستن گردوخاک روی صفحه و باقی ماندن اثر انگشت روی آن نیز جلوگیری میکند.
این فناوری جدید میتواند به کاربران کمک کند صفحهنمایش خود را حتی در نور روز و زیر تابش مستقیم خورشید ببینند.
شین تسون وو، فیزیکدان کالج اپتیک و فوتونیک در دانشگاه مرکزی فلوریدا که استاد علوم فیزیک این کالج نیز هست در این باره میگوید: برای بیشتر گوشیهای هوشمند تجاری، فیلم مات چشم میتواند 10 برابر شفافیت تصویر گوشی در یک آسمان روشن را بهبود بخشد و به این ترتیب قابلیت خواندن مطالب گوشی در زیر نور مستقیم خورشید فراهم میشود.
بسیاری از گوشیهای هوشمند و لپتاپها برای حل این مشکل با استفاده از یک سنسور که کیفیت نور را تشخیص میدهد، در هنگام روشنایی زیاد میزان نور گوشی را افزایش میدهند، اما افزایش روشنایی صفحهنمایش باتری دستگاه را تخلیه میکند. این پوشش جدید هیچ قدرت اضافی را نیاز ندارد.
گفتنی است علاوه بر گوشیهای هوشمند استفاده از این فناوری در تلویزیونها، لپتاپها و تبلتها نیز میتواند باعث بهبود عملکرد و وضوح بیشتر تصاویر ارایهشده در آنها شود. انتظار میرود باتوجه به کاربرد بالای این فناوری سازندگان گوشیهای هوشمند بهزودی از آن در گوشیهای نسل جدید خود استفاده کنند.
دیدگاهها