عدم ارتباط سلامت روان و استفاده از شبکههای اجتماعی
یک پژوهش جدید در دانشگاه فلوریدای مرکزی نشان میدهد که ارتباطی بین استفاده از شبکههای اجتماعی و آسیب به سلامت روان در میان جوانان وجود ندارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از تکتایمز، یک مطالعه جدید ارتباطی بین استفاده از شبکههای اجتماعی و مشکلات سلامت روان در بین جوانان نشان نمیدهد.
آنها دریافتند که آسیبهای روانی به چگونگی استفاده مردم از رسانههای اجتماعی برمیگردد و نه اینکه چقدر وقت صرف استفاده از آن میکنند.
در سالهای اخیر، بسیاری از تحقیقات به بررسی تاثیر استفاده از رسانههای اجتماعی بر سلامت روان جوانان اختصاص یافته است. برخی از مطالعات اثرات منفی را نشان داد، در حالی که برخی دیگر دریافتند که استفاده از رسانههای اجتماعی ممکن است تنها بر برخی افراد تاثیر بگذارد.
یک مطالعه جدید نشان میدهد که صرف زمان بیشتر در شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک یا توییتر در میان جوانان با مشکلات بهداشت روانی مانند اضطراب اجتماعی یا تنهایی همراه نیست.
طبق گفتههای کلو بریمن از دانشگاه فلوریدای مرکزی، این مطالعه با هدف بررسی رفتار شخصی افراد به جای بررسی رسانهها، به منظور کشف علت اصلی مشکلات اجتماعی-شخصی و سلامت روانی انجام شده است.
به عبارت دیگر، مطالعه در نظر گرفته شده است تا در وهله اول دریابد مردم چگونه از رسانههای اجتماعی استفاده میکنند و کمتر توجه میکند که چقدر زمان صرف استفاده از آن میکنند.
این تحقیق دربرگیرنده 467 شرکتکننده در پاسخ به انواع مختلف سوالات مربوط به استفاده از رسانههای اجتماعی و شرایط فعلی روانشناختی آنها بود.
از آنها سوالاتی درباره میزان استفاده روزانه از رسانههای اجتماعی، میزان اهمیت آن در زندگی و چگونگی استفاده از آن پرسیده شد.
محققان همچنین به بررسی جنبههای اجتماعی شرکتکنندگان مانند روابط آنها با بستگانشان و میزان برخورداری آنان از حمایت اجتماعی پرداختند.
براساس نتایج، یک روند که بیشتر محققان را نگران کرده است مربوط به پستهای مبهم(vaguebooking) است.
پست مبهم اصطلاحی است که به هرگونه پستهایی در رسانههای اجتماعی اشاره دارد که عمدا مبهم هستند.
مشخص شد افرادی که تمایل به گذاشتن پست مبهم دارند، تنهاتر هستند و نسبت به دیگران تمایل بیشتری به خودکشی دارند.
بریمن گفت: انتشار پستهای مبهم دلیلی بر مستعد بودن فرد برای ارتکاب خودکشی است و این رفتار خاص میتواند یک نشانه هشداردهنده برای مشکلات جدی روانی باشد. بنابراین ممکن است برخی از اشکال استفاده از رسانههای اجتماعی در میان افرادی که با مشکلات روحی و روانی دست و پنجه نرم میکنند، به منزله جلب ترحم باشد.
این پژوهش در مجله Springer's journal Psychiatric Quarterly منتشر شده است.
تشخیص احساسات انسانی به کمک هوش مصنوعی
محققان موفق به توسعه یک فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی شدند که میتواند احساسات واقعی ما را بدون توجه به گفتههایمان آنالیز کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپرتس، یک استارتآپ مبتنی بر هوش مصنوعی به نام SilverLogic Labs یک فناوری تشخیص احساس را ایجاد کرده است که احساسات انسانی را تجزیه و تحلیل کرده و میتواند واکنش و رفتار افراد را نیز پیشبینی کند.
این شرکت ادعا میکند که این فناوری میتواند احساسات و انگیزههای انسانی را دقیقتر از هر فناوری دیگری که در حال حاضر موجود است، پیشبینی کند.
الگوریتم این سیستم حرکات کوچک و تقریبا غیرقابل تشخیص انسان را بررسی کرده و احساس شخص را درمییابد.
این فناوری با تجزیه و تحلیل حرکات صورت مرتبط با طیف وسیعی از احساسات انسانی که در جاهای مختلفی مانند مصاحبهها، گروههای مختلف و مکانهای عمومی مانند کنفرانسهای مطبوعاتی بروز داده میشود، کار میکند.
توسعهدهندگان این فناوری بر این باورند که این سیستم، بعد دیگری از امنیت را به محیطهای امنیتی و دفاعی اضافه میکند.
این فناوری که مبتنی بر هوش مصنوعی است، لحظه به لحظه بر رفتار انسانها نظارت کرده و هر بخش از احساسات را برای تعیین اینکه به عنوان مثال فرد در زمان تماشای تلویزیون چه احساسی دارد، با یکدیگر مقایسه میکند.
این تکنولوژی تشخیص عاطفه بر ویژگیهای رفتاری ظریف مرتبط با شادی، اعتماد، ترس، تعجب، غم، انزجار، خشم و انحرافات انسانی متمرکز است.
همچنین میتواند تحلیل کند که آیا فرد به بیماریهایی مانند فشار خون بالا مبتلا بوده، یا دارویی مصرف کرده است.
این فناوری همچنین میتواند به آموزش و پرورش کمک کند چرا که قادر است واکنشهای دانشآموزان را نسبت به آموزههای معلمان آنالیز کند تا مشخص شود که آنها درس را یاد گرفتهاند یا خیر.
همچنین میتواند کل زمان یادگیری را کاهش داده و بهرهوری را در کلاس درس افزایش دهد.
روباتها جایگزین بنّاها میشوند
کارشناسان ساختمان هشدار میدهند که روباتها تا سال 2040 جای بیش از نیم میلیون نفر از عوامل سازنده ساختمان را خواهند گرفت.
به گزارش ایسنا و به نقل از سان، Mace که یک شرکت ساختمانی بینالمللی است اعلام کرده است که بنّاها، کارگران، نقاشان و دکوراتورها در طول دو دهه آینده شغل خود را به رباتها واگذار خواهند کرد.
کارشناسان میگویند که روباتها در طول دو دهه آینده تقریبا جای یک شغل از هر سه شغل مرتبط با ساخت و ساز را خواهند گرفت.
کارشناسان Mace ادعا کردند که پیشرفت های تکنولوژیکی به این معنی است که ماشینها جایگزین سازندگان انسانی میشوند.
این کمپانی اعلام کرد 600000 شغل از 2.2 میلیون شغل فعلی در صنعت می تواند تا سال 2040 به صورت خودکار انجام شود.
بنّاها بیشتر در معرض خطر قرار دارند و پیشبینی میشود که تعداد 73000 سازنده ساختمان در بریتانیا به 4300 نفر برسد.
این مطالعه پیش بینی می کند که نجارها، سازندگان و کارگران داخلی و همچنین نقاشان و دکوراتورها نیز شغل خود را به روباتها واگذار خواهند کرد.
در اوایل سال جاری اخبار مربوط به یک روبات بنّا (brickiebot) در انگلیس منتشر شد که تهدیدی برای هزاران شغل محسوب میشود.
این روبات که SAM نام دارد، میتواند روزانه 3000 آجر را بر روی یکدیگر قرار دهد، این در حالی است که کارگران انسانی توانایی چیدن تنها 500 آجر را دارند.
این میزان شش برابر بیشتر از متوسط کار روزانه یک کارگر است.
هواپیمای الکتریکی چین با موفقیت پرواز کرد
چین، اولین پرواز آزمایشی هواپیمای الکتریکی خود را با موفقیت انجام داد.
به گزارش ایسنا و به نقل از زینیوز، چین اولین پرواز آزمایشی هواپیمای الکتریکی دو نفره خود را با موفقیت انجام داد. محققان چینی امیدوارند هواپیمای چهارنفره را هم در آینده نزدیک مورد آزمایش قرار دهند.
چین در این هفته، نخستین هواپیمای الکتریکی خود را مورد آزمایش قرار داد که کارشناسان آن را گامی بزرگ در توسعه صنعت حملونقل هوایی داخلی چین میدانند.
محققان اظهار کردند: هواپیماهای الکتریکی در آینده با هدف بهبود فناوری حملونقل، میتوانند افراد و کالاها را در چین جابهجا کنند.
پرواز آزمایشی این هواپیما به مدت دو ساعت به طول انجامید.
پروژه هواپیمای الکتریکی در چین از سال 2012 به سرپرستی یانگ فنگتیان آغاز شد.
محققان عنوان کردند: این هواپیما مجهز به چتر نجات است و در مواقع اضطراری میتواند خلبان و هواپیما را به صورت ایمن فرود آورد.
استفاده از تار عنکبوت برای ساخت سمعک!
تار عنکبوت میتواند به ساخت میکروفنهای حساستر کمک کند و نقشی کلیدی در ساخت سمعکهای پیشرفتهتر ایفا کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، طبیعت و خاصیت فوقالعاده تار عنکبوت، منبع الهام دانشمندان برای ایجاد انواع جدید میکروفنهای حساس شده است.
در ادامه مسیر، این دستگاههای جدید را میتوان در سمعکهای پیشرفته و تلفنهای همراه استفاده کرد که صداهای با کمترین فرکانس را انتخاب کرده و در عین حال به طور همزمان صدای زمینه را برای عملکرد بهتر فیلتر میکنند.
تار عنکبوت یک ماده شگفتانگیز است که علاقه بسیاری از دانشمندان را در زمینههای مختلف از جمله کسانی که در الکترونیک، ژن درمانی، اکتشافات فضایی و پزشکی فعالیت میکنند، به خود جلب کرده است.
استحکام و انعطافپذیری فوقالعاده آن حتی میتواند موجب استفاده از آن در سیمهای ویولن و صندلیهای خودرو شود.
اما انعطافپذیری آن است که توجه یک تیم از دانشمندان از دانشگاه بینگامتون نیویورک را جلب کرده است.
تحقیقاتی که به سرپرستی رون مایلز استاد برجسته در مهندسی مکانیک انجام شده است بررسی کرد که چگونه حشرات در نحوه تشخیص صداها با انسان متفاوت هستند و اینکه ما چه چیزی میتوانیم از آنها یاد بگیریم.
مایلز میگوید: ما از پرده گوشمان استفاده میکنیم که براساس فشار صدا را دریافت میکند، در حالی که اکثر حشرات با موهایشان میشنوند.
این به این دلیل است که به جای تشخیص تغییرات فشار در هوا، حشراتی مانند پشه، مگس و عنکبوت سرعت هوا را با استفاده از موهای بسیار ظریف و نازک بر روی بدنشان تشخیص میدهند.
مشاهده شده که تار عنکبوت نیز به اندازه کافی نازک است که توسط امواج صوتی حتی در فرکانسهای بسیار پایین، حرکت کنند.
این حساسیت به حدی زیاد است که دانشمندان آن را به ابزار تشخیص زمینلرزه تشبیه میکنند.
مایلز میگوید: این حتی میتواند با امواج فروصوت در فرکانسهایی با میزان 3 هرتز نیز اتفاق بیفتد.
دانشمندان برای تبدیل این جنبش به چیزی مفید در راه اهدافشان، پوششی از تار عنکبوت را روی طلا کشیده و آن را درون یک میدان مغناطیسی قرار دادند.
این کار به آنها اجازه داد که حرکت ایجاد شده توسط امواج صوتی را به یک سیگنال الکترونیکی تبدیل کنند و آنها را با یک میکروفن بسیار حساس که قابلیت تشخیص دامنه وسیعتر فرکانسها با هدایت دقیق دارد، دریافت کنند.
با توجه به این تواناییها، میکروفن ساخته شده توسط این تیم تحقیقاتی، توانایی دریافت صداهایی را که برای میکروفنهای معمولی خیلی آرام هستند، با دقت بیشتری دارد.
بنابراین اگر این میکروفن در سمعک یا گوشی هوشمند به کار گرفته شود، ممکن است صدای بسیار آرامی که از دهان مخاطب میآید را با حذف صدای پسزمینه دریافت کند.
مایلز افزود: این در واقع یک روش نسبتا ساده برای ایجاد یک میکروفن بسیار حساس است که دارای قابلیتهای ویژه هدایتی در گستره وسیعی از فرکانسها است.
تحقیق این تیم در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
دیدگاهها