همکاری شرکتهای آمریکایی با کسپراسکی زیر ذرهبین کنگره
گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا در هفته گذشته از ۲۲ نهاد دولتی خواستند تا اسناد و اطلاعاتی در مورد همکاریهای خود با شرکت روسی کسپراسکی ارایه کنند.
به گزارش فارس به نقل از رویترز، کنگره نگران است که محصولات و نرمافزارهای امنیتی کسپراسکی به منظور فعالیتهای جاسوسی و خرابکاری علیه ایالات متحده طراحی شده باشد.
کمیته علوم، فضا و فناوری مجلس نمایندگان آمریکا هم هفته گذشته کسپراسکی را به علل مشابهی مورد حمله قرار داد. مقامات آمریکایی بیم دارند که استفاده از نرمافزارهای کسپراسکی آسیبپذیری شبکه رایانهای این کشور را تشدید کند.
مدیران ارشد کسپراسکی بارها اتهامات وارد شده به خود را رد کردهاند و میگویند هیچ همکاری با دولت روسیه ندارند و حتی حاضرند کدهای منبع نرمافزارهای تولیدی خود را برای برطرف کردن هرگونه ابهامی در اختیار مقامات دولتی در آمریکا بگذارند.
بر اساس درخواست کمیته کنگره، نهادهای هدف باید تمامی اسناد و مدارک خود در زمینه ارتباط با کسپراسکی را از ژانویه سال 2013 به این سو در اختیار مقامات بگذارند و فهرست سیستمهایی که محصولات کسپراسکی برروی آنها نصب شده را هم اعلام کنند. همچنین باید اسامی پیمانکاران خود که از این نرمافزارها استفاده میکنند، اعلام کنند.
کمیته مذکور بررسیهای خود را اولین گام در این زمینه اعلام کرده و میگوید در آینده نزدیک نتیجه بررسیهای خود در مورد کاسپراسکی را اعلام میکند.
اپل مجبور به پرداخت غرامت ۲ میلیارد دلاری به نوکیا شد
شرکت اپل ۲ میلیارد دلار غرامت به نوکیا پرداخت کرد تا منازعه حقوقی میان این ۲ شرکت بر سر استفاده بدون اجازه اپل از اختراعات نوکیا حل و فصل شود.
به گزارش فارس به نقل از نئووین، دو طرف بعد از سالها درگیری حقوقی بر سر این پرونده در ماه می گذشته توافق کردند تا موضوع را بین خود حل و فصل کنند.
بر اساس این توافق نوکیا دومیلیارد دلار پول نقد دریافت کرد. نوکیا میگوید این همکاری با اپل به تقویت فناوری شبکهای این شرکت و برخی کسب و کارهای دیجیتال آن منجر خواهد شد. هنوز مشخص نیست نوکیا چگونه میخواهد این پول را هزینه کند.
نوکیا در سال 2016 شرکت اپل را در آمریکا و اروپا به علت استفاده بدون اجازه از اختراعات ثبت شده خود تحت پیگرد قضایی قرار داد. اپل ابتدا این اتهامات را رد کرد اما بعد از تلاش بینتیجه با نوکیا کنار آمد.
این اولین بار نیست که نوکیا و اپل با یکدیگر منازعه حقوقی پیدا میکنند اما تا به حال کمتر سابقه داشته که دوطرف در خارج از دادگاه مشکلات خود را حل و فصل کنند.
احتمال جریمه آمازون به علت نقض تحریمهای ایران
دولت آمریکا در حال تحقیق از شرکت آمازون به اتهام فروش اقلامی به برخی ایرانیان است که در فهرست تحریمهای کاخ سفید قرار دارند.
به گزارش فارس به نقل از سیلیکون بیت، شرکت آمازون به فروش برخی اقلام مصرفی به حداقل یک نفر ایرانی که در فهرست سیاه دولت ایالات متحده قرار داشته، اذعان کرده است. کاخ سفید این فرد و برخی نهادهای دیگر ایرانی را ارتباط با تروریسم متهم کرده است.
آمازون در گزارش مالی سه ماهه دوم سال 2017 خود که دیروز منتشر شد، تصریح کرده که اقلام مصرفی به ارزش حدود 300 دلار را به یک ایرانی فروخته که بر طبق فرمان اجرایی 13224 به علت ارتباط با تروریسم مورد تحریم کاخ سفید بوده است.
در گزارش دیگری مربوط به ماه فوریه که توسط آمازون منتشر شده، اعلام شده که این شرکت اقلامی به ارزش 1300 دلار را به فرد دیگری که با اتهامی مشابه تحت تحریم کاخ سفید بوده، فروخته است. هنوز مشخص نیست آیا افراد ذکر شده در این دو گزارش یک نفر بودهاند یا خیر.
در حال حاضر دو وزارتخانه بازرگانی و خزانهداری آمریکا در حال تحقیق در این زمینه هستند تا در صورت اثبات تخلف آمازون جریمههایی علیه این شرکت بزرگ تجارت الکترونیکی وضع شود. آمازون در واکنش اعلام کرده که در این زمینه همکاریهای کاملی را به عمل میآورد.
فروش اقلام یاد شده در یک بازه زمانی بین ژانویه سال 2012 تا ژوئن سال 2017 صورت گرفته است. قبلا آمازون اقلام مصرفی به ارزش 24700 دلار را به یکی از سفارتخانههای ایران و اقلامی به ارزش 8100 دلار را به افرادی در ارتباط با سفارتخانههای ایران فروخته بود. به دنبال افشای این موضوع آمازون اعلام کرد از فروش کالا به حسابهای مرتبط با سفارتخانه ایران و افراد یاد شده در آینده خودداری خواهد کرد.
دستگیری مغز متفکر پولشویی با بیتکوین
مقامات آمریکایی مالک یکی از قدیمیترین شبکههای تبادل مالی و پولشویی با استفاده از پول مجازی بیتکوین را دستگیر کردهاند.
به گزارش فارس به نقل از وی تری، شبکه یاد شده که BTC-e نام دارد، توسط بسیاری از خلافکاران سایبری در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگرفت. البته مالک این شبکه اتهامات دیگری مانند پولشویی، هک، حملات باجافزاری، فساد و فروش مواد مخدر را هم در کارنامهاش دارد.
دستگیری این فرد روس 38 ساله که الکساندر ونیک نام دارد، توسط پلیس یونان صورت گرفته است. او یک مجرم بینالمللی توصیف شده که مغز متفکر بسیاری از فعالیتهای جنایتکارانه در فضای مجازی بوده است. پلیس تجهیزات الکترونیکی مورد استفاده وی را نیز برای بررسیهای بیشتر ضبط کرده است.
ونیک قرار است برای محاکمه به آمریکا مسترد شود. بررسیها حاکیست که وی از طریق شبکه BTC-e در مجموع بیش از 4 میلیارد دلار پولشویی کرده است. فعالیت شبکه مذکور از سال 2011 آغاز شده بود و از آن برای سرقت هویت و حتی رشوهدهی به پلیسهای فاسد و توزیع مواد مخدر هم استفاده شده بود.
مایکروسافت حملات واناکرای را به گردن آژانس امنیت ملی آمریکا انداخت
یک وکیل برجسته همکار با شرکت مایکروسافت اعلام کرد که دولت آمریکا و آژانس امنیت ملی این کشور مسوول ذخیرهسازی باجافزار واناکرای و مشکلات مربوط به انتشار آن هستند.
به گزارش فارس به نقل از نتورک ورلد، براد اسمیت دولت آمریکا را متهم به تولید و ذخیرهسازی انواع ابزار هک کرد که واناکرای یکی از آنها بوده است.
این باجافزار در ماههای اخیر هزاران هزار رایانه را در سراسر جهان آلوده کرد و میلیونها دلار خسارت به بارآورد. این وکیل معتقد است واناکرای از آسیبپذیریهایی در سیستمعامل ویندوز استفاده کرده که توسط آژانس امنیت ملی آمریکا شناسایی شده و واناکرای هم بر همین اساس طراحی و منتشر شده است.
وکیل یادشده افزود دولتهای جهان باید در برابر حملات سایبری هوشیار شوند و رویکرد متفاوتی در این زمینه اتخاذ کنند. آنان باید قوانین جنگ در جهان واقعی را در دنیای سایبری رعایت کنند و از وارد آوردن خسارت به غیرنظامیان خودداری کنند .
اسمیت تصریح کرد که دولتها باید از ابداع ابزار هکری مخفیانه خودداری کنند و از استفاده از ابزار مذکور در برخوردهای خصمانه پرهیز کنند. زیرا روشهای یاد شده به مردم عادی آسیب میزند. تداوم این رفتارها میتواند ابعاد درگیریهای سایبری را گسترش دهد.
چین شبکه ارتباطی کوانتومی غیرقابل هک راهاندازی میکند
چین چندی قبل با استفاده از فناوری کوانتومی موفق به برقراری ارتباط میان زمین و یک ماهواره در فضا شد و حالا قصد دارد شبکهای غیرقابل هک با استفاده از فناوری مذکور ابداع کند.
به گزارش فارس به نقل از نئووین، چین راهاندازی شبکه مذکور را از ماه آینده آغاز میکند و مدعی است این شبکه به بزرگترین شبکه ارتباطی کوانتومی جهان مبدل خواهد شد و 2000 کیلومتر طول خواهد داشت. شبکه یاد شده پکن را به شانگهای متصل میکند و در بین راه از شهرهای مختلفی میگذرد.
از این شبکه برای برقراری ارتباط ایمن میان ادارات مختلف دولتی در هر شهر استفاده خواهد شد و قرار است نهادهای اداری، مالی، نظامی و حتی صنعت برق از خدمات یادشده بهرهمند شوند.
شهر جینان اولین شهر چین است که به شبکه یاد شده متصل میشود و در مرحله اول 200 کاربر از این شبکه بهره خواهند گرفت. آزمایش لینک ارتباطی این شبکه میان پکن و شانگهای از سال 2013 آغاز شده و شبکه کوانتومی جینان هم از دو ماه قبل به طور آزمایشی مورد استفاده قرار گرفته است.
طی این دوره از شبکه مذکور حدود 51 هزار بار برای تبادل داده استفاده شده و این کار در 99 درصد موارد موفق بوده است. در آینده از شبکه کوانتومی چین برای برقراری تماسهای تلفنی ایمن، تبادل فایل و سند و ارسال فاکس هم استفاده میشود.
اینتل بعد از ۲۴ سال عنوان برترین سازنده تراشه در جهان را از دست داد
سامسونگ با پشت سرگذاشتن اینتل به بزرگترین شرکت سازنده تراشه در جهان مبدل شد، این شرکت کرهای توانسته از نظر کسب درآمد در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۷ اینتل را پشت سر بگذارد.
به گزارش فارس به نقل از انگجت، سامسونگ در سه ماهه دوم سال 2017 سودی بیسابقه بالغ بر 12.6 میلیارد دلار از طریق فعالیتهای واحد مختلف خود و از جمله واحد تولید نیمههادی خود کسب کرد.
سامسونگ طی همین مدت 54 میلیارد دلار درآمد داشته و از این رقم 15 میلیارد دلار تنها از واحد تولید نیمههادیهای این شرکت حاصل شده است. طی همین مدت اینتل از طریق تولید انواع نیمههادیها 14.8 میلیارد دلار درآمد به جیب زده و لذا سامسونگ برای اولین بار اینتل را پشت سرگذارده است.
شرکت اینتل از 24 سال قبل تا به حال همیشه برترین و پردرآمدترین سازنده انواع تراشه و نیمههادی در جهان بوده و این اولین بار است که شرکت دیگری جایگاه اینتل را اشغال میکند.
کارشناسان علت این موفقیت سامسونگ را تنوع تراشههایی میدانند که این شرکت عرضه میکند. در حالی که اینتل عمدتا تراشههایی برای استفاده در رایانههای شخصی و سرورها عرضه میکند، سامسونگ تراشههایی متنوع برای استفاده در گوشیهای هوشمند، محصولات هوشمند و مبتنی بر اینترنت چیزها تولید میکند و تولید انواع حافظههای فلاش و حافظههای اس اس دی هم بر محبوبیت سختافزارهای تولیدی آن افزوده است.
دیدگاهها