درمان بیخوابی با بالش رباتیک
گروهی از دانشجویان دانشگاه فناوری دلفت، بالش رباتیکی ساختهاند که با کنترل ریتم تنفس در سرعت گرفتن فرایند خواب و افزایش کیفیت آن تاثیر شگرفی دارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، بالش رباتیک Somnox حاصل مطالعات انجام شده بر روی ارتباط میان سرعت تنفس، الگوهای خواب و روحیه است.
بالش رباتیک از طراحی منحصربهفرد شبیه بادامزمینی برخوردار است که با رعایت بهترین اصول اورگونومی و راحتی در آغوش کاربر قرار میگیرد و با تحریک تنفس، به هر چه عمیقتر شدن خواب کمک میکند.
بالش رباتیک مجهز به حسگرهای تشخیص میزان ریتم تنفس است که در صورت بالا بودن ریتم تنفس هنگام خواب با تولید ریتمهای تنفس مصنوعی باعث میشود بدن کاربر به تبعیت از انقباض و انبساط ربات به ریتم مورد نظر برای داشتن خواب عمیق دست یابد.
اطلاعات بدن کاربر با استفاده از چندین حسگر بسیار حساس جمعآوری میشود. این اطلاعات نشانگر الگوهای خواب در حالت بیداری، خواب سطحی و خواب عمیق هستند.
بالش رباتیک هنوز در مرحله آزمایشی قرار دارد و در صورت تایید عملکرد به تولید انبوه خواهد رسید.
کمک به آرامش رانندگان تاکسی با یک اپلیکیشن جدید
دانشمندان استرالیایی یک اپلیکیشن موبایل جدید ساختهاند که بطور خاص به سلامت جسمی و روانی رانندگان تاکسی کمک میکند.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری دانشگاه ملبورن، محققان دپارتمان پزشکی عمومی دانشگاه ملبورن پس از اینکه دریافتند رانندگان تاکسی پرتنشترین افراد در محل کارشان هستند، تصمیم به طراحی این برنامه گرفتند.
تحقیقات نشان داده که دو نفر از هر سه راننده تاکسی به دلیل ساعات کاری طولانی و احتمال توهین شنیدن از مسافرانشان، سطوح بالایی از اضطراب روانشناختی را گزارش کرده و نزدیک به یک سوم جمعیت مورد مطالعه، سلامت فیزیکی خود را ضعیف ارزیابی کردند.
ساندرا دیویدسون از دانشگاه ملبورن اظهار کرد: ما همه به گزارشها در مورد کاهش تلفات جادهای عادت کردهایم، اما نوع دیگری از تلفات جادهای نیز هست که مخصوص رانندگان تاکسی است و خطرهای فیزیکی و روانی که در شغلشان تجربه میکنند.
وی افزود: این رانندهها بیشتر شامل مردان، کارکنان شیفتی، مهاجران تازهوارد هستند که یا بخاطر کمبود وقت یا عدم تمایل به دنبال کمک در این باره نیستند. بزرگترین چالش این است که رانندگان را به سمت تغییرات کوچک اما مهم در روال عادی زندگیشان هدایت کنیم زیرا زمان بدون مصرف زیادی دارند که به دلیل اجبار در ماندن در تاکسیشان نمیتوانند کاری با آن انجام دهند.
ایده اپلیکیشن جدید از یافتههای پژوهشی الهام گرفت که نشان میداد این رانندگان زمان زیادی را صرف تلفنهای هوشمندشان میکنند. این اپلیکیشن که اکنون در مراحل اولیه ساخت قرار دارد، بطور خاص برای تامین نیازها و زندگی کاری رانندگان تاکسی طراحی شده است.
در برنامه مذکور، تمرینات فیزیکی و ذهنی ارائه شده که رانندهها میتوانند بر اساس زمان دلخواهشان آنها را انجام دهند. برای مثال تمرینات دو دقیقهای، پنج یا 10 دقیقهای در این اپلیکیشن آمده که چیزی شبیه تمرینات پیشنهادی در پروازهای طولانی به همراه آرامسازی عضلات برای مبارزه با اضطراب است. همچنین جلسات تمرکز حواس نیز مانند گوش دادن به تصویرپردازی هدایت شده در این برنامه به عنوان ابزاری برای آرامسازی طراحی شده است.
این اپلیکیشن همچنین به رانندگان در مورد آبرسانی به بدن یادآوری کرده و اطلاعات مفیدی مانند محل سرویسهای بهداشتی عمومی را نیز ارائه میکند. تحقیقات نشان داده بود که رانندگان تاکسی در معرض خطر بالای مشکلات کلیوی و عفونت مجاری ادراری قرار دارند زیرا مدت زیادی در حالت نشسته قرار داشته و رفتن به دستشویی را به تاخیر میاندازند.
فیسبوک هنگام حوادث غیرمترقبه در کمکرسانی پیشگام میشود
شبکه اجتماعی فیسبوک قصد دارد در واکنش به بلایای طبیعی و بحرانهای غیرمنتظره پیشگام شده و سرویسی را راهاندازی کند که کار جستجو و کمکرسانی به آسیبدیدگان را بیش از همیشه آسان خواهد کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از دویچهوله، سرویس جدید این شرکت به کاربران اجازه میدهد که در زمان وقوع فجایع و حوادث غیرمنتظره بتوانند یکدیگر را با ردیابی موقعیت مکانی پیدا کنند یا در کمکرسانی به آسیبدیدگان این حوادث مشارکت داشته باشند.
این امکان جدید که زیرمجموعه بررسی سلامت و امنیت(Safety Check) فیسبوک خواهد بود، "کمک اجتماعی"(Community Help) نام گرفته و در مواقعی که بلای طبیعی غیرمترقبه یا سوانح بزرگ رخ میدهند، فعال خواهد شد تا کاربران این جامعه مجازی به آسانی یاریدهنده یکدیگر باشند.
به گفته طراحان، مردم با اجرای سرویس مذکور این امکان را خواهند داشت که در اسرع وقت به یاری یکدیگر بشتابند. برای مثال در زمان آتش گرفتن جنگلها، کسانی که در حاشیه امن این حادثه هستند میتوانند به کسانی که در متن ماجرا گیر افتادهاند پناه بدهند یا اگر در صورت وقوع زلزله عدهای با قحطی غذا و دارو مواجه شدند، کسانی که در مناطق همجوار امن ماندهاند بتوانند بیدرنگ کمکهای خود را برای نیازمندان گسیل کنند.
پیرتی چتان، از طراحان محصولات فیسبوک اظهار کرد: امکان کمک اجتماعی، کسانی را که نیازمند کمک هستند به کسانی که مایل به کمکرسانیاند متصل خواهد کرد.
این رسانه اجتماعی برای راهاندازی خدمت جدید خود با سازمانهای جهانی کمکرسانی از جمله صلیب سرخ همفکری کرده است.
طراحان این سرویس از کاربران خواستهاند که به آئیننامه استفاده از آن توجه کنند و اگر خواستند به همراه کسانی که نمیشناسند به یاری آسیبدیدگان سانحهای بروند، قرارهای اولیه را در اماکن شناختهشده عمومی بگذارند. فیسبوک در ابتدا این امکان را برای کاربران آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزلند، هند و عربستان فعال خواهد کرد.
این شبکه اجتماعی که حالا نزدیک به دو میلیارد کاربر فعال دارد، امکان بررسی سلامت و امنیت را از سال ۲۰۱۴ راهاندازی کرد. راهاندازی این سرویس در برخی موارد بحثبرانگیز بود.
این امکان با فعال شدن در پی حادثه تروریستی برلین در دسامبر سال گذشته به بسیاری از ساکنان پایتخت آلمان اجازه داد تا با کلیک روی آن به عزیزان و نزدیکانشان این پیام را مخابره کردند که در این سانحه آسیبی ندیدهاند.
ایده راهاندازی سرویس جدید کمکرسانی از دل اقداماتی آمده که بسیاری از کاربران داوطلبانه با بهرهگیری از این شبکه اجتماعی در مواقع بحران انجام دادهاند. در کمکرسانی اجتماعی، پستهای کاربران قابل جستوجو خواهد بود و امکان مرتب کردن پستها بر اساس موقعیت مکانی هم وجود خواهد داشت تا همهچیز سازمانیافته و مطمئن به پیش برود.
ایمپلنت جایگزین کارت شناسایی میشود
یک شرکت بلژیکی ایمپلنت ارزانقیمت حاوی اطلاعات فردی قابل نصب در کف دست را تولید کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، ایمپلنت شناسایی حاوی تراشهای کاملا مقاوم و سازگار با بدن است که اطلاعات مورد نظر برای شناسایی کارمندان و کارکنان شرکتهای بزرگ را نگهداری میکند .
طبق محاسبات انجام شده تقریبا بیش از 10 هزار نفر در سراسر جهان از ایمپلنتهای حاوی میکرو تراشه برای شناسایی استفاده میکنند. استفاده از این روش جنجالی برای شناسایی با چالشهای امنیتی و شخصی همراه است.
با نصب ایمپلنت شناسایی در مچ دست امکان دسترسی به ساختمانهای اداری، مدیریت و استفاده از سیستمهای رایانهای در هر اداره تنها محدود به کارکنان رسمی خواهد شد.
بسیاری از کارشناسان مسائل امنیتی معتقدند که اگرچه استفاده از ایمپلنت به جای کارت شناسایی، مدیریت کارکنان را آسانتر و دقیقتر میکند، اما با نصب این تجهیزات احتمال محدودیت در آزادیهای فردی و پیگیری در زندگی خصوصی کارکنان به شدت افزایش مییابد.
ایمپلنت شناسایی ساخته شده توسط شرکت بلژیکی نیو فیوژن در اندازه تقریبی یک دانه برنج است و با نصب گیرنده و فرستندههای رادیویی موسوم به RFID امکان تبادل اطلاعات را فراهم میکند.
تراشههای RFID قبلا نیز در تجهیزاتی همچون کارتهای اعتباری غیر تماسی استفاده شدهاند و با نصب در فضای بین انگشت شست و اشاره امکان شناسایی غیر تماسی کارکنان را مهیا میسازد.
قیمت هر عدد تراشه شناسایی قابل برنامهریزی تنها 106 دلار است.
ترسیم نقشه فقر به کمک دادههای تلفن همراه
محققان از ترکیب دادههای تلفن همراه افراد ناشناس و اطلاعات تصاویر ماهوارهای برای تهیه یک نقشه فقر در جهان با وضوح بالا استفاده کردند.
به گزارش ایسنا به نقل از زینیوز، محققان از دانشگاه ساوتهمپتون و بنیاد سوئدی فلومایندرFlowminder)) با ترکیب دادههای تلفن همراه و دادههای جغرافیایی از ماهواره، قادر به ترسیم نقشه فقر شدند که در مقایسه با آن دسته از نقشههایی که از منابع سنتی تهیه شده بود، دارای مزایای قابل توجهی است.
از آنجا که اطلاعات موجود بر روی تلفن همراه به طور مداوم به روز رسانی میشود، میتوان آن را به صورت مداوم پیگیری کرد.
با توجه به اینکه این دادهها با دادههای ماهوارهای ویژگیهای مشترک داشته و همگامسازی میشوند، میتوانند بینش پویاتری را از فقر و گسترش جغرافیایی آن ارائه کنند.
محققان این پژوهش تصریح کردند، هر بار که کاربر از گوشی هوشمند خود استفاده کند، اطلاعات آن به دکلهای مخابراتی فرستاده شده و مکان تقریبی فرد مشخص میشود.
این اطلاعات شامل سطح استفاده از دادههای تلفن همراه، تعداد متون فرستاده شده، زمان تماسها و مدت زمان آنها است.
این اطلاعات نشان دهنده میزان سفرهای افراد و همچنین نوع گوشی هوشمندی است که از آن استفاده میکنند.
به عنوان مثال، میزان مصرف ماهانه از گوشی هوشمند نشان دهنده وضعیت اقتصادی فرد بوده و این اطلاعات میتواند بیانگر شرایط زندگی در مناطق روستایی باشد.
به عنوان مثال در برخی مناطق افراد حتی توانایی خریداری گوشی هوشمند را نداشته که محققان از این طریق میتوانند افراد کم درآمد در مناطق روستایی و افراد مرفهتر در شهرها را تشخیص دهند.
گوگل یک اپلیکیشن طراح لباس توسعه میدهد
گوگل همکاری خود را با شرکت Ivyrevel برای توسعه یک اپلیکیشن خاص در زمینه طراحی لباس برای کاربران آغاز کرده است.
به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی هرالد، این اپلیکیشن که Coded Couture نام دارد، لباسهایی را با توجه به موقعیت اجتماعی و دادههای شخصی کاربر برای وی طراحی میکند.
گوگل برای توسعه این اپلیکیشن از Snapshot استفاده کرده تا فعالیتهای روزانه کاربر را شناسایی و ثبت کند.
این اپلیکیشن دادههای مرتبط با تمام فعالیتهای روزانه یک فرد اعم از کار، گردش و تفریح، محل غذا خوردن و ملاقاتها را جمع آوری میکند.
سپس از دادههای جمع آوری شده برای ایجاد یک لباس که به صورت سفارشی طراحی شده استفاده میشود که کاربر از طریق آنلاین میتواند آن را خریداری کند.
گفتنی است که این اپلیکیشن در طراحی لباس، شرایط آب و هوایی را نیز در نظر میگیرد.
این اپلیکیشن اندرویدی در حال حاضر در مرحله آلفا بوده و اواخر امسال رونمایی میشود.
در حال حاضر این فناوری بر روی تعداد محدودی از افراد آزمایش شده است.