صبح آخرین روز از برگزاری نمایشگاه جیتکس 2017، نشست مشترک فعالان حوزه ICT ایران با حضور نمایندگان مجلس، مسوولان دولتی و روسای تشکلهای ICT اتاق بازرگانی و مدیران شرکتهای ICTجهان در سالن کنفرانس Alain C توسط فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرمافزار ایران، بهزاد سلطانی، رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، سیدمرتضی موسویان، رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روحاله استیری، مدیرکل دفتر توسعه کسبوکار بینالملل معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، رمضانعلی سبحانیفر، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی و محمدرضا طلایی، رییس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی ایران با ایراد سخنرانی و اعلام آمادگی بخش خصوصی برای همکاری با شرکتهای خارجی و برنامههای حمایتی دولت در برقراری و گسترش ارتباطات بینالمللی حوزه ICT، با بزرگان صنعتICT جهان به بحث و گفتوگو نشستند.
در این نشست تعداد زیادی از مدیران شرکتهای دانشبنیان و استارتآپهای ایرانی و همچنین مدیران شرکتهای ICT از کشورهایی چون ژاپن، ایرلند، چین، سنگاپور، هند، لبنان و برزیل حضور داشتند و در گفتوگو با فعالان ICT ایران عنوان کردند که آمادگی سرمایهگذاری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران را دارند.
جیتکس، پل ارتباطی ایران با بزرگان ICT جهان
در ابتدای نشست محمدرضا طلایی، رییس فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران اطلاعاتی در مورد تشکیل پاویون ایران در جیتکس 2017 ارایه کرد و گفت: کشور ایران طی سه سال گذشته حضور پررنگی در نمایشگاه جیتکس بهعنوان یکی از مهمترین نمایشگاههای منطقه در حوزه ICT داشته است و امسال نیز 12 شرکت در پاویون ایران در سالن شیخ راشد حضور داشتند و به معرفی دستاوردهای خود پرداختند.
طلایی افزود: همچنین 29 استارتآپ ایرانی در بخش startup movement جیتکس حضور داشتند که حضور ۱۲ استارتآپ با حمایت اتاق بازرگانی تهران، شش استارتآپ با حمایت اتاق بازرگانی اصفهان و ۱۰ استارتآپ با حمایت سازمان نظام صنفی رایانهای صورت گرفت.
وی تصریح کرد: با توجه به نیروی متخصص و جوانی که سالانه از دانشگاهها فارغالتحصیل میشوند و پتانسیل موجود در شرکتهای ایرانی فعال در حوزه ICT و شرکتهای دانشبنیان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، ایران کشور مهم منطقه خلیج فارس برای سرمایهگذاری و مشارکت با غولهای ICT جهان و حضور پررنگتر در بازار منطقه خواهد بود.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرمافزار ایران جیتکس را بهعنوان پل ارتباطی با دنیای فناوری اطلاعات جهان برای معرفی پتانسیلهای تولیدی و صادراتی ایران و آشنایی با آخرین دستاوردهای فناوری کشور معرفی کرد.
طلایی با تاکید بر اینکه در حال حاضر شرایط خوبی برای حضور شرکتهای خارجی که تمایل دارند در ایران سرمایهگذاری کنند، بهوجود آمده است، گفت: برنامهها و تسهیلاتی که دولت ایران برای همکاری شرکتهای خارجی با شرکتهای ایرانی فراهم كرده، فضای مناسبی برای تامین نیازهای داخلی و توسعه صنعت فاوا در ایران بهوجود آورده است.
رییس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی افزود: با توجه به اینکه شرکتهای فعال در ایران آماده حضور در بازارهای بینالمللی شدهاند، جیتکس فرصتی فراهم کرده تا میان شرکتهای ایرانی و خارجی ارتباطی برای حضور پررنگتر در منطقه ایجاد شود.
طلایی اضافه کرد: نمونههایی در این خصوص داشتیم که شرکتهای فرانسوی در ایران شرکت ICT به ثبت رساندهاند و با استخدام نیروی انسانی متخصص ایرانی محصولاتی را برای بازار فرانسه تولید کردهاند.
رییس فدراسیون فاوا ایران در ادامه سخنان خود گفت: معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری تسهیلات زیادی به شرکتهای دانشبنیان ارایه میدهد و از طرفی شرکتهای خارجی که بهعنوان شرکت دانشبنیان در ایران ثبت میشوند نیز میتوانند از این تسهیلات برخوردار شوند.
طلایی افزود: با مقایسه حقوق و دستمزد یک نیروی انسانی متخصص در ایران و اروپا میتوان به مزیت نسبی تولید نرمافزار و محتوا در ایران پی برد و یکی از ابزارهای مهم برای معرفی این زمینههای مثبت نمایشگاههای معتبر بینالمللی مانند جیتکس و سبیت است.
درخشش استارتآپهای ایرانی در جیتکس 2017
طلایی در مورد حضور استارتآپهای ایرانی در نمایشگاه جیتکس گفت: مجموعا ۴۶۵ استارتآپ از ۴۰ کشور در سالن Startup Movementجیتکس حضور داشتند که از این تعداد ۲۹ استارتآپ ایرانی بودند.
رییس فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه استارتآپهای ایرانی در این دوره از نمایشگاه جیتکس خوش درخشیدند، گفت: با انتخاب هیات داوران جیتکس، ۵۴ استارتآپ به مرحله نهایی راه یافتند تا به معرفی توانمندیهای خود بپردازند که با انتخاب چهار استارتآپ از ایران بیشترین تعداد به کشورمان تعلق گرفت که برای اولین گام برای حضور در مجامع بینالمللی بسیار مثبت است.
محمدرضا طلایی افزود: چهار استارتآپ ایرانی نیز موفق شدند دستاوردها و توانمندیهای خود را به سرمایهگذاران دنیا معرفی کنند، اما در نهایت نتوانستند جایزه 180 هزار دلاری را از آن خود کنند.
به گفته طلایی، استارتآپ موزرا و کامنت ماینر معرفیشده از طرف سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، استارتآپ خبریو از طرف اتاق بازرگانی تهران و استارتآپ اترس از طرف اتاق بازرگانی اصفهان، توانستند توجه هیات داوران را به خود جلب کنند.
وی در توضیح افزود: روز اول نمایشگاه استارتآپ کامنت ماینر و اترس توانمندیهای خود را در حضور سرمایهگذاران معرفی کردند و در روز دوم استارتآپ خبریو و موزرا موفق به ارایه توانمندیهای خود شدند.
وی افزود: برای اینکه نشان دهیم چه بخشهایی از دولت و مجلس ایران برای حضور شرکتهای ایرانی در مجامع بینالمللی تلاش میکنند و همچنین چه تسهیلاتی به سرمایهگذاران خارجی ارایه داده میشود، میهمانانی را به جیتکس دعوت کردهایم که در این جمع حضور دارند.
حمایت دولت ایران از سرمایهگذاران خارجی
در ادامه این نشست، روحاله استیری، مدیرکل دفتر توسعه کسبوکار بینالملل معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و رمضانعلی سبحانیفر، عضو کمیسیون صنایع مجلس سخنرانی کردند و توضیحاتی در خصوص گامهای دولت ایران برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و جذب سرمایهگذاران خارجی ارایه دادند.
رمضانعلی سبحانیفر در توضیحات خود با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی ایران توجه و حمایت ویژه از دانشبنیانها را تکلیف تمام نهادها کرده است، گفت: قوانین و مقررات زیادی از لحاظ حقوقی و مالی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان مصوب شده است.
وی افزود: از نظر حقوقی تمام تلاشمان را کردهایم تا امور اداری برای شرکتهای دانشبنیان تسهیل شود و از نظر مالی نیز به شرکتهای دانشبنیان وامهای بلاعوض و معافیت مالیاتی تعلق میگیرد که شرکتهای خارجی برای سرمایهگذاری در ایران نیز میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
سبحانیفر اضافه کرد: نیازی نیست شرکتهای خارجی حتما با شرکتهای ایرانی همکاری داشته باشند تا از تسهیلات برخوردار شوند، بلکه میتوانند بهصورت مستقل در ایران سرمایهگذاری کنند.
بهزاد سلطانی، رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در ادامه نشست، آماری از میزان تسهیلات ارایهشده به شرکتهای دانشبنیان ارایه کرد.
پس از سخنرانی مسوولان دولتی ایران، برخی از استارتآپهای ایرانی سخنرانی کردند و خواستار توجه بیشتر دولتمردان به کسبوکارهای نوین شدند.
در این نشست، مدیران شرکتهای ICT از کشورهایی چون ژاپن، کویت، چین، سنگاپور، هند، لبنان و برزیل حضور داشتند و اعلام کردند که آمادگی سرمایهگذاری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران را دارند.
بر اساس این گزارش، برای سومین سال متوالی پاویون جمهوری اسلامی ایران به همت اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرمافزار ایران و فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران با متراژ ۱۲۶ مترمربع در سالن پاویونها برپا شد و با همکاری و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صندوق نوآوری و شکوفایی، اتاق بازرگانی و تشکلهای زیرمجموعه و با اجرای شرکت همایشگستران ایماژ، ۱۲ شرکت ایرانی در این پاویون حضور پیدا کردند.
در عین حال، ۲۹ استارتآپ ایرانی در بخش startup movement نمایشگاه شرکت کردند که حضور ۱۲ استارتآپ با حمایت اتاق بازرگانی تهران، شش استارتآپ با حمایت اتاق بازرگانی اصفهان و ۱۰ استارتآپ با حمایت سازمان نظام صنفی رایانهای صورت گرفت.
دیدگاهها