دویچه آلمان، خبرسازترین بانک اروپا در 2021
از ابتدای سال 2021 میلادی، بانکداری آلمان همواره یکی از خبرسازترینهای بانکداريها در اروپا بوده و به نظر میرسد تصمیماتش، به زودی تاثیرات مستقیمی بر اقتصاد جهان خواهد گذاشت. ابتدای سال نو میلادی بود که بانک دویچه، محکوم به پرداخت ۱۲۵میلیون دلار جریمه به علت رشوه دادن و دستکاری در بازارهای فلزات گرانبها شد. دویچه بانک به اتهام دست داشتن در طرحهای رشوهخواری خارجی و دستکاری در بازارهای فلزات گرانبها، جریمهای نزدیک به ۱۲۵میلیون دلار پرداخت خواهد کرد.
پس از آنکه معاملهگران با این بانک، به منظور افزایش مصنوعی قیمتها معاملات ساختگی انجام دادند، شاهد سازش با کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده بودیم اما با محکومیت مذکور، بزرگترین بانک وامدهنده آلمان نیز موافقت خود را با این پرداخت اعلام کرد. تقریبا همه بازپرداختها مربوط به اتهاماتی است که بانک دویچه در معاملات خود در عربستان سعودی، ابوظبی، چین و ایتالیا، قانون فساد خارجی فدرال (FCPA) را نقض کرده است. این توافقات در جلسه دادرسی در دادگاه فدرال در بروکلین، نیویورک علنی شد.
این درحالی است که بانک دویچه یکی از معدود بانکهایی بود که پس از یک سری ورشکستگی شرکتها که از اوایل دهه ۱۹۹۰شروع شد، مایل بود به دونالد ترامپ وام بدهد.
اما خبرساز بودن بانکداری در آلمان، تنها به محکومیت دویچه بانک خلاصه نمیشود و مدیرعامل این بانک میگوید: ما باید نقش اصلی را در ادغام بانکداری اروپا داشته باشیم. به نقل از رویترز، کریستین سویینگ گفت: بانک دویچه در حال افزایش قدرت مالی است و بزرگترین وامدهنده آلمان در موقعیتی قرار دارد که بتواند نقش اصلی را در ادغام بانکداری اروپا ایفا کند.
مذاکرات مربوط به ادغام بانکی کل آلمان با کامرز بانک در سال ۲۰۱۹ ناکام ماند و با ارزش بازار سهام معادل فقط ۱۸میلیارد یورو (۲۱.۹ میلیارد دلار)، دویچه یک هدف مقرون به صرفه برای یک خریدار بالقوه است. با این وجود سویینگ، اهمیت استراتژیک این بانک را برای بزرگترین اقتصاد اروپا و بزرگترین کشور صادرکننده افزایش داد و گفت که تغییرات ساختاری او در حال نتیجه دادن است زیرا اتکا به واردات خدمات مالی، اشتباه خواهد بود.
سويينگ ميگويد: هر دوره سه ماههای که ما موفق هستیم، ما را قویتر میکند. درآمدها و هزینهها در مشاغل خصوصی و شرکتی کاملا در مسیر درستی بود و بانک سرمایهگذاری دویچه بیش از انتظارات عمل کرده است.
همچنین در پی شورشهای اخیر واشنگتن در واکنش به پذیرش ریاست جمهوری جو بایدن و رد ادعاهای دونالد ترامپ، بانکهای مورد علاقه ترامپ در میان شورشهای مذکور، او را تحریم کردند. به دنبال ناآرامیهای ماه گذشته در پایتخت ایالات متحده، دو بانک مورد علاقه دونالد ترامپ، ريیسجمهور میلیاردر را تحریم کردند. بانک دویچه تصمیم گرفته است از تجارت بیشتر با شرکت او خودداری کند؛ درحالی که ترامپ بیش از ۳۰۰میلیون دلار به این بانک وامدهنده مستقر در فرانکفورت بدهکار است.
همچنین سخنگوی بانک سیگنیچر که مقر آن در نیویورک است گفت: در حال بستن دو حساب شخصی ترامپ به ارزش حدود ۵.۳میلیون دلار است. این بانک در بیانیه جداگانهای گفت: ما معتقدیم اقدام مناسب، استعفای ريیسجمهور ایالات متحده است که به نفع ملت آمریکاست.
بانک سیگنیچر به ترامپ و نزدیکان او از جمله ایوانکا ترامپ، جارد کوشنر و مایکل کوهن خدمت کرده است. در سال ۲۰۱۱، بانک ایوانکا را به عنوان هیات مدیره خود منصوب کرد اما او چند سال پس از سمت خود کنارهگیری کرد. نیویورک تایمز اوایل هفته گذشته از قطع روابط خبر داد. سیگنیچر در بیانیه خود ادامه میدهد: ما قبلا هرگز در مورد موضوعات سیاسی اظهارنظر نکرده بوديم و امیدواریم که دیگر هرگز این کار را نکنیم.
دیدگاهها