امروزه پیامرسانهای مختلف به سرعت در تمامی نقاط جهان در حال رشد و فراگیر شدن هستند که البته نوع استفاده از آنها خود چالشی بسیار بزرگ برای دولتهای مختلف به شمار میآید و کشور ما ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی اپلیکیشن اندرویدی پیامرسان ایرانی سروش بپردازیم. با عصرارتباط همراه باشید.
امروزه شبکههای اجتماعی مختلف در سراسر دنیا که برخی از آنها حتی بیش از یک میلیارد عضو دارند، در حال حکمرانی هستند. همانطور که اشاره شد در این بین ایرانیها نیز از این قاعده مستثنی نبودهاند و از چند سال گذشته تا به امروز به صورت مقطعی شاهد فراگیر شدن پیامرسانهایی مختلف در ایران بودهایم. اما مشکل اصلی در این زمینه به آنجایی برمیگردد که در ایران پیامرسانهای خارجی نظیر تلگرام، واتس اپ و... رواج بسیار بیشتری از پیام رسانهای داخلی دارند که شاید دلیل آن به برخی از ضعفها و کمبودهای پیامرسانهای داخلی بازگردد.
پیامرسان سروش، پرطرفدارترین پیامرسان ایرانی
اکنون که چند سال از فراگیر شدن اپلیکیشن تلگرام در ایران میگذرد، طراحان نرمافزار ایرانی دست به ساخت یک اپلیکیشن تماماً ایرانی زدهاند که کاربران ایرانی از مزایای آن نسبت به اپلیکیشنهای خارجی بهرهمند شوند. پیامرسان سروش، پیامرسانی کاملاً ایرانی است که توسط تیم توسعه فناوری رسانه سروش ساخته و طراحی شدهاست و قصد دارد تا جای پیامرسانهای خارجی را در ایران پرکند. اما لازم به ذکر است که برخلاف اپلیکیشنی نظیر تلگرام که چندین سال از فعالیت و توسعه آن میگذرد، پیامرسان سروش را میتوان پیامرسانی جوان دانست که قطعاً کمی و کاستیها و اشکالات ریز و درشتی را در خود میبیند.
طراحی ظاهری و رابط کاربری
تا به امروز در مورد اشکالات و یا مزایای سروش حرف و حدیثهای بسیار فراوانی شنیده میشد که طبیعتاً برخی از آنها از بازار داغ شایعات و سیاهنمایی منشاء میگرفتهاند. طراحی تماماً کپی برداری شده از تلگرام را میتوان یکی از اولین اتهاماتی دانست که به سروش زده میشد که پس از تجربهی آن درمیابیم که این موضوع تا حدود زیادی صحت ندارد و به نوعی شاید شباهت برخی از امکانات سروش به دیگر پیامرسانهای خارجی را نیز به حساب طراحی کپی برداری شده آن گذاشتهاند و نه به حساب نیاز و درخواست ایرانیها برحسب عادت خود از یک پیامرسان. در واقع طراحی ظاهری، رنگبندی و چیدمان، فونتها و در مجموع قالب رابط کاربری پیامرسان سروش را میتوان حرفهای و بروز و در چهارچوب طراحی یک اپلیکیشن پیامرسان استاندارد دانست.
کاربران پیامرسان سروش پس از اولین ورود به برنامه به صفحهی ثبتنام با شماره تلفن خود روبرو میشوند و پس از انجام فرآیند مذکور، به صفحه اصلی برنامه هدایت خواهند شد. کاربران پس از ورود به صفحه اصلی برنامه با دو ستون اصلی، یک ستون اسلاید مختص مخاطبین، تب جستجو در بالای صفحه با آیکون ذرهبین، آیکون سه خط مختص منوی کناری و آیکون پلاس در قسمت زیرین که مخصوص ساخت کانال و یا ایجاد چت جدید است روبرو خواهند شد. لازم به ذکر است که یکی از دو ستون اصلی چتها و کانالهای کاربران و دیگری شامل فهرستهایی از کانالها و خدمات اپلیکیشن سروش میشود.
منوی کناری
اما در سروش نیز همانند بسیاری از نمونههای مشابه دیگر، شاهد وجود یک منوی کناری هستیم که گزینههایی نام آشنا و بعضاً جدیدی را در خود میبیند. گزینههایی نظیر ایجاد گفتگو، گروه و کانال جدید، سرویسها، مکانها، فروشگاه استیکر، تماسها، تنظیمات و پشتیبانی در این بخش وجود دارند. از جمله گزینههای جدید در این بخش میتوان به سرویسها اشاره کرد که شامل قابلیتهایی چون خرید شارژ، اوقات شرعی، پرداخت قبض و آب و هوا میشود.
مزیتها
اولین مزیت سروش را میتوان محل قرارگیری سرورهای آن دانست که در داخل کشور ایران بوده و طبیعتاً پتانسیل ارائه سرعت بیشتری را به سروش خواهد داد. از دیگر مزیتهای سروش باید به این نکته کلی اشاره کرد که پیامرسان سروش جز در چند مورد خاص، هر امکاناتی که پیامرسان تلگرام در اختیار کاربر خود قرار میدهد را دارد. امکان استفاده از چت دو نفره و یا چت گروهی متنی یا صوتی، برقراری تماس صوتی، امکان ساخت و استفاده از کانالهای متنوع، ارسال انواع فایلها، استفاده از تمهای مختلف و استیکرها و ذخیره آنها از فروشگاه استیکر موجود در برنامه از جمله مهمترین آنها هستند.
البته لازم به ذکر است که در کنار این مزایا، این اپلیکیشن کمبودها و معایبی نظیر اشکال در مکانیزم چت صوتی، کندی محدود در برخی از گوشیها و عیوب امنیتی نظیر استفاده از شماره تلفن همراه کاربران به عنوان نامکاربری کانالها که اخیراً بازتابهای فراوانی در فضای مجازی داشتهاند را نیز در خود میبیند که البته برخی از آنها حل شده و برخی دیگر نیز با بروزرسانیها قابل حل هستند.
در مجموع پیامرسان ایرانی سروش با درنظر گرفتن این نکته که بسیار جوانتر از رقبای سرسخت خارجی خود است، سعی داشته تا حد الامکان قابلیتهایی که ایرانیها در پیامرسانهای خارجی به استفاده از آنها عادت داشتهاند را یکجا در اختیار مردم ایران و در بستری کاملاً بومی قرار دهد.
دیدگاهها