امروزه اکسسوریهایی نظیر ساعتهای کلاسیک و یا دستبندهای چرمی جای خود را به ساعتهای هوشمند و یا دستبندهای سلامتی دادهاند و این لوازم به یکی از پرطرفدارترین گجتها تبدیل شدهاند. به عبارتی آینده گجتها به سمت گجتهای پوشیدنی میرود و هرروز شاهد عرضهی محصولات متفاوت از شرکتهای معتبر و یا حتی ناشناخته در این زمینه هستیم. در این مقاله قصد داریم تا دستبند هوشمند سلامتی شرکت مایکروسافت یعنی Microsoft Band را مورد نقد و بررسی قرار دهیم. با عصرارتباط همراه باشید.
در دنیای بیانتهای تکنولوژی، معمولاً دستبندهای هوشمند را دستبند سلامتی نامگذاری میکنند و دلیل آن نیز به کنترل فاکتورهای سلامتی توسط سنسورهایی که این دستبندها در اختیار دارند برمیگردد. اما شرکت مایکروسافت با طراحی این دستبند پای خود را فراتر از این محدوده گذاشته است و بسیاری از امکانات و سنسورهای مختلف را در این دستبند هوشمند جای داده است. در نتیجه میتوان دلیل تفاوت ظاهری این گجت با دستبندهای سلامتی سایر شرکتها را کمی بیشتر درک نمود.
طراحی و ظاهر
با توجه به این نکته که مایکروسافت بند یک دستبند سلامتی متفاوت از نظر ظاهری با دیگر دستبندهای سلامتی لقب گرفته است، اما همچنان طراحی کلی ظاهر آن را میتوان طراحی نسبتاً سادهای نامید. اما این سادگی دلیل کم بودن امکانات این دستگاه نیست و همانطور که اشاره شد، این گجت به وسیله سنسورها و سختافزاری که دارد، برخلاف ظاهر سادهی خود امکانات بسیار متعددی را در اختیار کاربرانش قرار میدهد. شکل کلی ظاهری دستبند در یک مستطیل عریض به همراه بندی ضخیم و نمایشگری نسبتاً بزرگ خلاصه میشود و تعدادی برآمدگی که در این دستبند وجود دارند نیز محل قرارگیری سنسورهای این دستگاه هستند.
به علاوه چندین کلید فیزیکی در مایکروسافت بند تعبیه شدهاند تا خاموش و روشن کردن و فعال کردن حالتهای خاص برای ورزش و... توسط آنها انجام گیرد. با اینکه این دستبند در سه سایز مختلف تولید و عرضه شده است، اما نکتهی جالب در مورد بند این گجت قرارگیری نوعی چفت خاص درانتهای بند آن است که میتوان با توجه به سایز دست، آن را دقیقاً به اندازه دلخواه تنظیم نمود.
با اینکه هدف مایکروسافت از طراحی چنین دستبند غیرمعمولی را میتوان ارائه امکانات بیشتر به کاربران دانست، اما چندین ایراد نسبتاً مهم نیز از ظاهر آن پیداست. جنس روکش روی نمایشگر دستگاه شاید اولین ایرادی باشد که میتوان آن را حس نمود و این روکش به راحتی خط و خش را به خود جذب میکند. بهعلاوه طراحی تخت نمایشگر این دستبند پس از ساعتها استفاده شاید اندکی آزاردهنده شود. اما اساسی ترین ایراد کلی این دستبند را میتوان ضد آب نبودن آن دانست که با توجه به نوع استفاده از دستبندهای سلامتی(برای مثال انجام فعالیتهای ورزشی که همواره دستبند را در مجاورت مایعات قرار میدهند) ضعف بسیار بزرگی برای مایکروسافت بند است.
مشخصات فنی مایکروسافت بند
نمایشگر این محصول که بخش اصلی آن است, یک نمایشگر 1.4 اینچی رنگی TFT لمسی خازنی با رزولوشن 320 در 160 پیکسل بوده که جست و جو در منوی خود را به وسیله تاچ خود امکانپذیر میکند. به علاوه اعلانیههای مربوط به پیامها و ایمیلها نیز روی همین نمایشگر قابل مشاهده هستند.
از نظر قابلیتهای ارتباطی این دستبند میتوان به بلوتوث نسخه 4 آن اشاره کرد که با دستگاههایی که از iOS 7.1 به بالا، ویندوز فون 8.1 به بالاتر و اندروید نسخه 4.3 به بالا بهره میبرند, سازگار است. همانطور که اشاره شد این دستبند سنسورها و قابلیتهای بیشتری نسبت به دستبندهای هوشمند دیگر دارد و از آنها میتوان به سنسورهایی نظیر سنجش ضربان قلب اپتیکال، GPS , سنسور تشخیص نور, سنسور UV, شتابسنج، ژیرومتر، سنسور سنجش دمای بدن, سنسور خازنی و حتی سنسور GSR که نوعی سنسور برای پاسخ دادن برقی از طریق پوست است اشاره نمود.
باتری
از نظر باتری این گجت از دو عدد باتری 100 میلیامپرساعتی لیتیوم-یون بهره میبرد که قابلیت شارژدهی آن را تا 48 ساعت در حالت استفاده معمولی میسر میکند. به علاوه مدت زمان شارژ شدن کامل دستگاه نیز کمتر از 1.5 ساعت بوده و برای انجام این امر، مایکروسافت یک شارژر مغناطیسی را در نظر گرفته است که آن را میتوان شارژری متفاوت با دیگر محصولهای مشابه دانست.
جمعبندی
مایکروسافت بند به عنوان اولین گجت پوشیدنی مایکروسافت شاید در ابتدای راه خود باشد اما بدون شک دستبند هوشمندی با چنین امکاناتی میتواند یک انتخاب خود برای کاربران این گجت باشد. یکی از قابلیتهای بسیار مهم این دستگاه را میتوان سازگاری آن با سه سیستم عامل اندروید، iOS و ویندوز نامید. در پایان لازم به ذکر است که دستبندی با چنین امکانات، قطعاً هزینه بالایی را نیز میطلبد، اما اگر از آن دسته از افرادی هستید که همواره به دنبال امکانات بیشتر هستند، باید هزینه Microsoft Band 2 را متقبل شوید.