مسدودسازی وی پی ان‌ها و سایت‌های خبری در ترکیه

  • ۹ ماه پیش
  • ۰

به گزارش مهر به نقل از فایننشال تایمز، ترکیه چند ماه پیش از برگزاری انتخاباتی مهم، سختگیری بر اینترنت را بیشتر کرده است. این امر نشان دهنده نگرانی دولت رجب طیب اردوغان رییس جمهور فعلی ترکیه است.

اسنادی که این نشریه مشاهده کرده، حاکی از آن است که سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات ترکیه(BTK)، ناظر مخابراتی این کشور، یک ماه قبل به تهیه کنندگان سرویس اینترنت اعلام کرده دسترسی به بیش از ۱۲ وی پی ان محبوب را قطع کنند.

همزمان شبکه اجتماعی ایکس(توییتر سابق) نیز در هفته های گذشته اعلام کرد به دستور دادگاه اقداماتی علیه ۱۵ پست انجام داده است. ایکس اعلام کرد در صورت پیروی نکردن از دستور با خطر ممنوعیت سرویس هایش در این کشور روبرو خواهد شد.

به طور دقیق تر BTK به تهیه کنندگان اینترنت دستور داده ۱۶ سرویس وی پی ان از جمله سایبر گوست، سرف شارک و تونل بر را مسدود کنند و به طور مرتب درباره پیشرفت اقداماتشان به رگولاتور گزارش دهند.

سانسور محتوا در ترکیه شامل طیف وسیعی از وب سایت های خبری از جمله «دویچه وله»، «ویس آو آمریکا» و همچنین پست های شبکه اجتماعی مختلف و ویدئوهای یوتیوب می شود.

رگولاتورها و دادگاه های ترکیه علاوه بر مسدودسازی دسترسی کاربران به وب سات ها و دامنه های مختلف، به طور مرتب به سازمان های خبری داخلی دستور حذف محتوا از آرشیوهایشان را می دهند.

طبق گزارشی از اتحادیه اروپا که در نوامبر ۲۰۲۳ میلادی منتشر شد، ترکیه اقدامات قانونی علیه بیش از ۶۰۰ نفر انجام داده از جمله دستگیری بیش از ۱۲ نفر برای تحریک عموم مردم به نفرت و خشونت در پست های شبکه اجتماعی که با زلزله عظیمی مرتبط بودند که در این کشور و سوریه اتفاق افتاد.

از سوی دیگر وب سایت «Safty Detectives» نیز در خبری اعلام کرده ترکیه قبل از برگزاری انتخابات ملی در ماه مارس وی پی ان ها را ممنوع و همچنین دسترسی شهروندان به برخی از سایت های اینترنتی از جمله سایت های خبری را نیز محدود کرده است.

دولت این کشور سایت های خبر منتقد رجب طیب اردوغان و همچنین سایت های خبری متعلق به احزاب رقیب را به طور کامل ممنوع کرده است.

انجمن مطالعات رسانه و حقوق ( Media and Law Studies Association) در این باره می نویسد: دسترسی به حداقل ۳۵ هزار و ۶۶ نام دامنه، ۳۱۹۶ مقاله خبری، ۲۰۹۰ پست در شبکه های اجتماعی و ۱۸۴ حساب کاربری در ترکیه در ۲۰۲۲ میلادی مسدود شدند.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto sekolahtoto situs toto bo togel terpercaya