عصر ارتباط –
سعید میرشاهی
همه ما انقلاب باورنکردنی را که چاپخانه گوتنبرگ در جهان به ارمغان آورد، تصدیق میکنیم. در سال ۲۰۰۰، مجله لایف، «گوتنبرگ در حال چاپ کتاب مقدس» را به عنوان بزرگترین دستاورد هزاره نام برد. این امر، فقط درباره اختراع ماشین چاپ نبود، بلکه درباره این موضوع بود که چگونه آن ماشین چاپ، همهچیز را تغییر داد.
* تغییر دیجیتال و تحولات فرهنگی
تغییر دیجیتال، مهمتر از آن چیزی است که فکر میکنید. در حال حاضر، فناوری موجب تحول در ارتباطات جهانی، سرگرمی، اینترنت، موسیقی، آموزش، علم، سفر، تجارت و بسیاری موارد دیگر شده است. از منظر مذهبی، توانایی برای پخش زنده خدمات، راه نجاتی بود که کلیساها را در طول دوران قرنطینه کووید، همچنان باز نگهداشت. این امر به بابی گرونوالد اجازه داد تا پیشگام برنامهYouVersion Bible باشد که اکنون توسط حدود 500 میلیون نفر در سراسر جهان، دانلود شده است.
تغییرات دیجیتال، انتشارات و موسیقی را نیز متحول کرده است؛ به طوری که افراد بیشتری میتوانند کتابها و موسیقی خود را منتشر کنند و به مخاطبان بیشتری دست یابند. تغییرات دیجیتال به افراد این امکان را داده که برای راهاندازی یک هدف یا جنبش اصلی حرکت کند. این امر، پلتفرم تامین مالی جمعی را ایجاد کرد که به دالاس جنکینز به عنوان تهیهکننده، اجازه داد بودجه سری فیلمهای خود یعنی «The Chosen» را جمعآوری کند.
*با تغییرات دیجیتال چه کنیم؟
اکنون سوال این است که با تغییرات دیجیتال چه کنیم؟ به عنوان یک کلیسا، وزارتخانه یا رهبر موسسه غیرانتفاعی، آیا تیمی را در اختیار دارید که ارتباطات دیجیتال را درک میکند؟ آیا بهترین مشاوره را از مشاوران از جمله مشاوران خارجی دریافت میکنید؟ آیا افرادی را دنبال میکنید که نگاهشان به مسیر آینده باشد؟ یک دهه پیش، یک کشیش یا رهبر کلیسا که میگفت «من کتاب نمیخوانم» برکنار شد. به همین ترتیب، اگر امروز بگویید «من با رسانههای دیجیتال کار نمیکنم»، انتظار نداشته باشید که به عنوان یک رهبر، جدی گرفته شوید. به یاد بیاورید در سده1500، راهب گمنامی به نام مارتین لوتر، چاپ گوتنبرگ را پذیرفت، صنعت انتشارات را همانطور که امروز می شناسیم، ایجاد کرد و به پرفروشترین نویسنده زمان خود تبدیل شد و با این روند، دنیا را تغییر داد. حالا این موضوع به شما بستگی دارد. امروز با فناوری در اختیارتان چه خواهید کرد؟
*مزایای فناوری در کلیساها
همانطور که میبینیم دامنه نفوذ فناوری به کلیساها و مکانهای مذهبی نیز کشیده شده است. یکی از جالبترین پدیدههای زندگی در عصر دیجیتال، داشتن توانایی ارتباط با افرادی است که هرگز در زندگی واقعی ندیدهاید. این امر، تنها یکی از مزایای فناوری در کلیساست. در این زمینه، راهاندازی یک چت داخلی، یک هیات مرجع و یک گروه ایدهپردازی برای ارتباط دائمی با یکدیگر در مکانهای مذهبی، حایز اهمیت است. با گسترش روابط آنلاین و استفاده وسیع از فناوری، اشاره به چند مزیت تکنولوژی در کلیساها البته با تاکید بر واژه احتیاطیِ «اعتدال»، قابل توجه است. اکنون پنج مزیت فناوری در کلیساها به عنوان یک مکان مذهبی را بررسی میکنیم.
اول: ارتباطات
امروزه ارتباطات از هر جای دنیا، تقریبا امکانپذیر است. چه در هند باشید یا استرالیا، آلمان یا ماداگاسکار، میتوانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. البته برای آن، دسترسی به اینترنت نیاز دارید. به هرحال، میتوان به مبلغان مذهبی در جهان کمک کرد.
دوم: بهرهوری
هرچند حواسپرتیهای زیادی با پیشرفت فناوری ایجاد میشود اما با استفاده از آن، بهرهوری در زندگی بسیاری از افراد افزایش یافته است. اگر هیچ فناوری نداشتیم، انجام اقدامات روزمره دشوار بود. با وجود روی ویلچر بودن برخی افراد، فناوری، مزایای زیادی برای زندگیشان به همراه داشته و کمک کرده تا روی پروژههایی برای شبکه جهانی وب کار کنند.
سوم: دسترسی
فناوری برای همه افراد، اعم از کسانی که کتابخانه عظیم با منابع مختلف ندارند یا کسانی که هرگز تحصیلات غنی نداشتهاند، حوزههای جدید دانش را گشوده و برای آنها دسترسی ایجاد کرده است. فناوری در زمینه گسترش سرمایه آموزشی افرادی که دارای مشکلات شنوایی، بینایی یا روی صندلی چرخدار هستند، توانایی ارتباط با دنیا و تغییر به ارمغان آورده است.
چهارم: آرشیو
با گوشی هوشمندی که دوربین و اپلیکیشن یادداشتبرداری دارد، نوشتن درباره اتفاقات زندگی، ساده شده است. گوشی هوشمند در کنار کامپیوتر، یک دستگاه قدرتمند است و میتواند کمک کند لحظات مهم زندگیمان را ثبت کنیم. مهم نیست این لحظات، چقدر بزرگ هستند بلکه مهم، مواقعی است که میتوانیم به آنها برگردیم و به یاد بیاوریم که خدا برای ما چه کرده است.
پنجم: موسیقی
به لطف مهندسان نرمافزار، ایستگاههای کاری صوتی دیجیتال (DAW) به سطح جدیدی از معماری صوتی سوق داده شدهاند. به لطف Logic Pro، Ableton Live، Pro Tools، Reason و طیف گستردهای از برنامههای افزودنی موجود برای این برنامهها، موسیقیهایی میشنویم که هرگز نشنیدهایم. این صداها میتواند دیگران را به سمت محبت الهی سوق دهد.
بنابراین اگر علاقهمند به فناوری دیجیتال نیستید و همچنان آنالوگ را دوست دارید، باید بدانید فناوری دیجیتال، واقعا عرصه حیاتبخشی در جهان است.