عصر ارتباط – صعود بیتکوین به کانال ۳۴هزار دلاری باعث افزایش امیدها به آغاز رالی جدید شده است و این درحالی است که ارزش بازارهای رمزارز، روز به روز، در حال افزایش بوده است.
مخالفت برخی از سیاستمداران آمریکایی با بیتکوین ادامه دارد و سناتور جمهوریخواه – چاک گرسلی – با اشاره به استفاده گسترده بیتکوین در امور مجرمانه گفته هر سال حدود ۷۶میلیارد دلار تراکنش غیرقانونی با استفاده از بیتکوین صورت میگیرد و نیمی از تراکنشهای مربوط به این ارز برای انجام کارهای غیرقانونی است. به گفته گرسلی، امکان ناشناس ماندن معاملهگران، ارزهای دیجیتالی را خطرناک ساخته است.
صرافی بایننس که فعالیت آن تحت تاثیر اتخاذ رویکرد سختگیرانه برخی کشورها قرار گرفته است، تصمیم دارد برای پرهیز از وقوع اتفاق مشابه و از دست رفتن بازار آمریکا، سهام صرافی بایننس در آمریکا را در بورس این کشور عرضه کند. مدیرعامل بايننس با بیان اینکه مجموعه تحت مدیریتش الزامات و قوانین مالی کشورها را رعایت کند وعده داده است بايننس تلاش کند با کمک گرفتن از مشاورههای حقوقدانان و فعالان مالی، انتظارات نهادهای ناظر را برآورده سازد.
صحبتهای اخیر جک دورسی -مدیرعامل توییتر- و ایلان ماسک -مدیرعامل تسلا- در خصوص ارزهای دیجیتالی باعث ورود موج تازهای از تقاضا به بازار شده است. ایلان ماسک گفته احتمال پذیرش مجدد بیتکوین به عنوان ابزار پرداخت برای خرید خودروهای تسلا وجود دارد اما به شرطی که بیشتر انرژی لازم برای استخراج رمزارزها از انرژیهای پاک تامین شود. ماسک همچنین گفته است تسلا در بیتکوین و خودش در بیتکوین، اتریوم و دوجکوین سرمایهگذاری کردهاند.
این درحالی است که دادهها نشان میدهد که در چند روز گذشته که قیمت بیتکوین از ۵۰هزار دلار فراتر رفت، بزرگترین سرمایهگذاران آن که به نهنگهای بیتکوین مشهورند در این روند تاثیرگذار بودهاند.
طبق تحقیقات جدید چِینآنالیسیس، شرکت تحلیلی دادههای بلاکچِین، از پایان ماه ژوئن حسابهای رمزارزی که دارای بیش از ۵۰میلیون دلار در حساب خود بودهاند بهطور مداوم خرید رمزارز خود را افزایش دادهاند و باعث به وجود آمدن موجی از افزایش قیمت شدهاند که این روند تا اواخر آگوست (چند روز پیش) که قیمتها از ۵۰هزار دلار فراتر رفتند، ادامه داشته است.
فیلیپ گرادول، اقتصاددان ارشد چِینآنالیسیس میگوید: میزان بیتکوینی که توسط این سرمایهگذاران بزرگ انباشته شده است در افزایش قیمت میانمدت بیتکوین موثر بوده است.
او میگوید: امسال بالا رفتن قیمت رمزارزها کاملا به فعالیت نهنگهای بیتکوین مرتبط بوده است. این سرمایهگذاران بزرگ تا اواخر فوریه (قبل از آخرین سقوط بازارها) هم نیروی محرک بازارها بودهاند و قیمتها را بالا بردهاند. وقتی این سرمایهگذاران بزرگ داراییهای دیجیتال بیشتری انباشته میکنند، معمولا قیمتها در یک دوره ۲۸روزه بالا میرود. وقتی آنها شروع به فروش رمزارزها میکنند قیمتها سقوط ميكند.
در معاملات هفته گذشته، قیمت بیتکوین حدود ۳.۵درصد رشد کرد و به مرز ۴۹هزار دلار رسید. در معاملات بازار جهانی ارزهای مجازی، قیمت بیتکوین ۳.۵درصد رشد کرد و به ۴۸هزار و ۷۳۳ دلار رسید. این قیمت نسبت به ابتدای ماه پیش هم ۲.۵درصد بالاتر بوده و ارزش کل بازار بیتکوین را به ۹۱۵میلیارد دلار رسانده است.
در هفته گذشته، ۷۳۸هزار بیتکوین به ارزش ۳۶میلیارد دلار در بازار جهانی جا به جا شده و تعداد بیتکوینهای جهان هم حالا به ۱۸میلیون و ۷۹۲هزار و ۴۳۱ عدد رسیده است.
رشد اتریوم نصف بیتکوین بود و ۱.۷درصد بالا رفت و به ۳۲۷۶دلار رسید. کاردانو هم رشدی برابر اتریوم را به ثبت رساند و ۲.۴۹دلار خرید و فروش میشود. شگفتیساز معاملات در میان ارزهای مجازی مطرح بايننسکوین بود که ۶درصد رشد کرد و ۴۵۵دلار دست به دست میشود. ریپل نیز ۴.۵درصد رشد را به ثبت رساند و روی ۱.۲۶دلار در حال معامله است.
دوجکوین هم یک رشد 2درصدی ثبت کرد و توانست به ۳۲سنت برسد. پولکادات هم که هشتمین ارز بازار از نظر کل ارزش سرمایه به شمار میرود ۸.۲درصد بالا رفت و ۲۸.۹۲دلار ارزش دارد.
بهطور کلی، ارزش جهانی بازار ارزهای مجازی ۳درصد رشد کرد و به ۲۰۹۱میلیارد دلار رسید. این بازار ۱۱۰میلیارد دلار هم حجم خورده و تعداد ارزهای مجازی جهان به ۱۱هزار و ۳۴۵ نوع رسیده است.