از راه اندازی تا ساختار، هزینه و مدل های استخدام

صفر تا صد ایجاد یک تیم توسعه اپلیکیشن موبایلی

  • توسط نویسنده
  • ۱ سال پیش
  • ۰

عصر ارتباط –

 

صفر تا صد ایجاد یک تیم توسعه اپلیکیشن موبایلی

آسیه فروردین اگر شما یکی از آن کارآفرینان نوظهور هستید که قصد دارید یک اپلیکیشن موبایل طراحی کنید، باید درک اساسی از ساختار تیم توسعه اپلیکیشن داشته باشید.

  • اهمیت ساختار تیم توسعه اپلیکیشن

همه دوست دارند بهترین شرکت توسعه اپلیکیشن را برای پروژه خود انتخاب کنند. ساختار تیمی مناسب یکی از ویژگی­های حیاتی یک شرکت سازنده موفق در حوزه اپلیکیشن موبایل است. در این نوشتار، ساختار تیم توسعه اپلیکیشن و نقش­هایی که اعضای مختلف در این تیم ایفا می­کنند، مورد بررسی قرار گرفته است. امروزه توسعه اپلیکیشن موبایل یک فرایند پیچیده است و بسته به مقیاس آن، افراد زیادی برای ساخت اپلیکیشن موردنیاز هستند. با توجه به ساختار تیم، می‌توانید شریک مناسبی را انتخاب کنید و یک اپلیکیشن موبایل قوی بسازید که در بازار به موفقیت برسد. انتخاب یک تیم مناسب مهم است، اعم از اینکه توسعه اپلیکیشن را برون­سپاری کنید یا اینکه آن را در داخل مجموعه خودتان انجام دهید.

  • عوامل موثر بر ایجاد تیم توسعه اپلیکیشن

قبل از اینکه ساختار تیم توسعه اپلیکیشن ایده­آل خود را بچینید، باید چند فاکتور مهم را لحاظ کنید. مهم­ترین عوامل عبارتند از:

الف- مراقب توسعه ­دهندگان راک­ استار باشید: توسعه اپلیکیشن موبایل یک بازی تیمی است و بسیاری از کارآفرینان ساده­­اندیش در انتخاب توسعه­دهندگان راک استار به جای بازیکنان تیم اشتباه می­کنند. توسعه­دهندگان راک استار کسانی هستند که تمام توجه تیم توسعه اپلیکیشن موبایل را می­خواهند. آنها تمایل دارند بیشتر از سایر توسعه‌دهندگان بدرخشند و اهداف خود را بالاتر از اهداف تیم قرار دهند. این ویژگی توسعه­دهندگان راک­استار، می­تواند برای موفقیت پروژه، مضر باشد. توسعه­دهندگان موفق اپلیکیشن موبایل سعی می­کنند فضایی منسجم در تیم ایجاد کنند و برای رسیدن به اهداف تیم تلاش خواهند کرد. برای اطمینان از فرایند توسعه اپلیکیشن موبایل بدون دردسر، همیشه به جای توسعه­دهندگان راک استار، از بازیکنان تیم انتخاب کنید.

ب- فرهنگ سازمانی مناسب: تیم­های خوب توسعه اپلیکیشن موبایل، فرهنگ حرفه­ای عالی دارند. فرهنگ کاری یا حرفه­ایِ لذت­بخش چیزی است که توسعه­دهندگان بزرگ را برای پیوستن به تیم ترغیب می­کند. یک فرهنگ کاری خوب، این احتمال را افزایش می­دهد که توسعه­دهندگان، محصولی با کیفیت بالا را در مهلت تعیین­شده تحویل دهند. این امر به این دلیل است که در یک فرهنگ کاری منسجم، هیچ یک از توسعه‌دهندگان، احساس بار سنگین نمی‌کنند، زیرا فرایند و انگیزه قوی برای دنبال کردن فعالیت­ها دارند. بنابراین هر زمان، تصمیم گرفتید توسعه­دهندگان اپلیکیشن موبایل را برای پروژه خود استخدام کنید، مطمئن شوید که آن تیم، از فرهنگ سازمانی مناسبی برخوردار است.

  • ساختار تیم توسعه اپلیکیشن

اکنون که نکاتی درباره عوامل موثر بر انتخاب تیم توسعه اپلیکیشن مطرح شد، نگاهی به ساختار تیم توسعه خواهیم داشت.

تحلیلگران کسب­وکار: تحلیلگر کسب­وکار، اهداف تجاری اپلیکیشن را درک و الزامات اولیه را برای اجرای پروژه تشریح می­کند. یک تحلیلگر کسب­وکار به عنوان پل مشتری و تیم توسعه­دهنده عمل می­کند. بدون تحلیلگران کسب­وکار، درک نیازهای مشتری از سوی تیم توسعه­دهنده چالش­برانگیز است. یک تحلیلگر کسب­وکار وظایفی مانند تهیه اسناد مربوط به پروژه، ارائه برآورد هزینه و زمان برای مشتری، هماهنگی نیازهای تجاری با توسعه­دهندگان، کمک به مشتری به منظور ایجاد چشم­انداز قوی برای محصول و ارائه اسناد و دستورالعمل­های کاربر برای مشتریان را در یک تیم توسعه اپلیکیشن برعهده دارد.

مدیر پروژه: مدیر پروژه فردی است که مسوولیت نظارت بر روند توسعه اپلیکیشن را برعهده دارد. وی با برنامه­ریزی دقیق، اجرا و تفویض وظایف موردنیاز برای تکمیل موفقیت­آمیز پروژه، اجرای نرم پروژه توسعه اپلیکیشن را تضمین می­کند. بدون یک مدیر پروژه خوب که توسعه اپلیکیشن را مدیریت کند، این احتمال وجود دارد که جنبه­هایی مانند کیفیت، ضرب­الاجل و بودجه تأثیر منفی بگذارد. مدیر پروژه، وظایف را با توجه به اولویت­ها به تیم­های فناوری اختصاص می­دهد. به عنوان نقطه تماس اصلی با مشتری، خدمت می­کند تا خطرات احتمالی را کشف و مدیریت کند و به حداقل برساند.

اسکرام مستر: اسکرام یک نوع چارچوب برای تولید نرم‌افزار است که از روش‌های تفکر چابک استفاده می­کند. در این رابطه، اسکرام مستر، بخش ضروری یک تیم توسعه اپلیکیشن است که فرایند سرعت کار را دنبال می­کند. مسوولیت اصلی یک اسکرام مستر این است که تیم را در مورد فرایند سرعت، آموزش دهد و اطمینان حاصل کند که تیم، این فرایند را دنبال می­کند. مدیر این بخش، با تخصیص وظایف به هر یک از اعضای تیم، اطمینان حاصل می­کند که فرایند سرعت دنبال می­شود. پیگیری همراه با اعضای تیم برای تعیین وظایف و به­روز نگه­داشتن مدیر پروژه، بسیار مهم است.

 طراحان UX (تجربه کاربری) و UI (رابط کاربری): اگرچه آنها تعاملات را طراحی می­کنند اما می­توانید طراحان UX را سازندگان تعاملات کلان درنظر بگیرید در حالی که طراحان UI به عنوان سازنده تعاملات خُرد فعالیت می کنتد. طراحان UI/UX کسانی هستند که بر روی مخاطبان هدف تمرکز می‌کنند، رفتار آنها را مطالعه می‌کنند و طرح‌هایی را انجام می‌دهند که نیازهای کاربر را برآورده کند. یک طراح  UI/UX، تمام عناصر بصری و صوتی را برای اپلیکیشن می­سازد، با مدیران پروژه، ارتباط برقرار می­کند و عناصر طراحی را بر اساس اپلیکیشن تحویل می­دهد.

توسعه­دهندگان: توسعه­دهندگان یا برنامه­نویسان، افرادی هستند که بخش کدگذاری اپلیکیشن را مدیریت می­کنند. توسعه­دهندگان باید تخصص و تجربه برنامه­نویسی در فناوری­هایی داشته باشند که در توسعه اپلیکیشن شما استفاده می­شود. به مجموعه کاری توسعه­دهندگان نگاهی بیندازید و مطمئن شوید که آنها اپلیکیشنی مشابه اپلیکیشن شما ایجاد کرده­اند. یک توسعه­دهنده در یک تیم توسعه، کدهای تمیز و قابل تست می­نویسد، اشکالات یافت­شده توسط تیم QA (تحلیلگر کیفیت) را برطرف و API­ها را برای عملکردهای پشتیبانی ایجاد می­کند.

تحلیلگران تضمین کیفیت : اگر اپلیکیشن، به دلیل باگ­های زیاد، مکررا خراب شود، کاربران به سرعت اپلیکیشن را حذف می­کنند. برای اطمینان از موفقیت اپلیکیشن، باید تجربه­ای بدون اشکال برای کاربران فراهم کنیم. اینجاست که نقش یک تحلیلگر QA (تضمین کیفیت) مشخص می­شود. مسوولیت اصلی تحلیلگر QA، آزمایش اپلیکیشن تلفن همراه و اطمینان از عملکرد موثر آن است. یک تحلیلگر QA، اپلیکیشن­های آزمایش، موارد تست، اسکریپت‌های تست و گزارش‌های تست را ایجاد و بررسی می­کند آیا انتظارات کاربر در طول فرایند آزمایش محقق شده یا خیر. انجام آزمایش دستی و خودکار برای شناسایی اشکالات و  اطمینان داشتن به محصول نهایی با نیازهای مشتری مطابقت دارد.

مدیر تحویل: مسوولیت اصلی یک مدیر تحویل، اطمینان از اتمام پروژه با کمترین وقفه ممکن است. مدیر تحویل، مدیر عملیاتی اپلیکیشن است و جنبه­های فنی پروژه را مدیریت می­کند. مدیر تحویل یک چشم­انداز از محصول به مشتری می­دهد و سوالات فنی مشتری را حل می­کند. یک مدیر تحویل، معماری پروژه را برای تیم توسعه­دهنده توضیح می­دهد. همچنین اطمینان از شفافیت پروژه برای حذف موانع فنی مدیریت زمان و وظایف به طور موثر، از دیگر وظایف مدیر تحویل است.

  • مدل­های استخدام توسعه ­دهندگان

بعد از بررسی نقش­های اعضا در تیم توسعه اپلیکیشن، آگاهی از مدل­های مختلف استخدام توسعه­دهندگان اپلیکیشن موبایلی، خالی از لطف نخواهد بود.

متخصصان داخلی: در مدل تیم توسعه اپلیکیشن داخلی، شما متخصصان توسعه اپلیکیشن داخلی تمام­وقت را استخدام می­کنید. این متخصصان در دفتر شما می­نشینند و فقط روی پروژه شما کار می­کنند. مشاغلی که خواهان کنترل بیشتر بر تیم هستند، متخصصان داخلی را استخدام می­کنند.

فریلنسرها: فریلنسرها، افراد حرفه­ای هستند که کار بسیاری از مشتریان را به طور همزمان مدیریت می­کنند. اگر به دنبال کاهش قابل توجه هزینه‌ها هستید، می‌توانید توسعه‌دهندگان از راه دور را به ‌عنوان فریلنسر استخدام کنید. پلتفرم­های زیادی وجود دارد که می­توانید فریلنسرها را در آنها پیدا کنید. هنگام انتخاب فریلنسرها، هزینه را به عنوان تنها معیار قرار ندهید بلکه به دنبال فریلنسرهایی باشید که به ارائه کار باکیفیت در مهلت مقرر نیز شهرت دارند.

برون­سپاری: در برون سپاری، کار توسعه اپلیکیشن را به یک شرکت توسعه اپلیکیشن شخص ثالث برون­سپاری خواهید کرد. کار شما این است که یک شرکت برتر توسعه اپلیکیشن موبایل پیدا کنید و جزئیات پروژه را با آنها به اشتراک بگذارید. هزینه کم، یکی از مهم­ترین مزایای برون­سپاری توسعه اپلیکیشن­های تلفن همراه است. تیم توسعه اپلیکیشن برون­سپاری­شده، کار توسعه برنامه را مطابق با مشخصات شما در مهلت تعیین­شده با مشارکت کم مشتری به پایان می­رساند. یکی دیگر از مزایای برون­سپاری، این است که مقیاس­پذیری بالایی دارید و می­توانید بسته به ترجیحات خود، اندازه تیم را افزایش یا کاهش دهید.

  • مدل­های تعاملی توسعه اپلیکیشن

هنگامی که تصمیم گرفتید متخصصان داخلی یا فریلنسرها را استخدام کنید یا با یک ارائه­دهنده خدمات توسعه اپلیکیشن موبایل برون­سپاری­شده کار کنید، گام بعدی تصمیم­گیری در مورد مدل­های تعامل است. در اینجا، رایج‌ترین مدل‌های تعاملی که در صنعت توسعه اپلیکیشن یافت می‌شوند، آورده شده­اند:

مدل هزینه ثابت: در این مدل، توسعه‌دهندگان پس از درک دقیق الزامات، زمان صرف­شده برای اتمام یک پروژه را تخمین می‌زنند. توسعه­دهندگان، بر اساس این زمان، هزینه پروژه را تعیین می­کنند. به عنوان مثال، اگر زمان صرف­شده برای اتمام یک پروژه، 4000 ساعت باشد و توسعه­دهندگان، قیمت 15 دلار در ساعت را ذکر کنند، آن­گاه هزینه کل پروژه، 6000 دلار خواهد بود. هزینه، پس از تصمیم­گیری ثابت است و در طول پروژه، قابل تغییر نیست. مزیت مدل هزینه ثابت این است که این مدل، قبل از شروع فرایند توسعه، بودجه دقیقی را در اختیار شما قرار می­دهد.

مدل زمان و منابع (مواد): در این مدل، توسعه­دهندگان، زمان و منابع (مواد) موردنیاز برای اتمام یک پروژه را تخمین می­زنند. سپس بر اساس محاسبات خود، نرخ ساعتی را ارائه می­دهند. در مدل هزینه ثابت، تعداد کل ساعت­ها ثابت است اما در مدل زمان و منابع، تعداد کل ساعت­ها ثابت نیست. مدل زمان و منابع، یکی از پرکاربردترین مدل­های توسعه اپلیکیشن در صنعت است. این مدل، زمانی بهترین انتخاب است که الزامات توسعه اپلیکیشن، ماهیت پویا داشته باشد.

مدل در محل: در این مدل، کل تیم توسعه اپلیکیشن برای تمام مدت پروژه در سایت مشتری جابه­جا می­شود. کسب‌وکارهایی که تیم داخلی دارند اما می‌خواهند کارشناسان، بخش خاصی از پروژه را به پایان برسانند، معمولا به سراغ مدل در محل می‌روند. فرایند صدور صورت­حساب، مشابه مدل زمان و منابع است.

مدل تیم اختصاصی: در این مدل، مشتری یک تیم توسعه برنامه کامل را استخدام می­کند که باید برای وی کار کند. مدل تیم اختصاصی برای مشاغلی مناسب است که می‌خواهند کنترل فرایند توسعه را حفظ کنند اما نمی‌خواهند توسعه‌دهندگان داخلی را استخدام کنند. تفاوت عمده در مدل در محل و مدل تیم اختصاصی این است که در حالی که تیم در محل به سایت مشتری منتقل می‌شود، تیم اختصاصی در دفتر خود می‌نشیند. بسیاری از مشتریان کشورهای توسعه­یافته که تصمیم می­گیرند کار خود را به کشورهای در حال توسعه، برون­سپاری کنند، مدل تیم اختصاصی را انتخاب می­کنند.

اینکه کدام­یک از مدل­های تعاملی یادشده، ایده­آل است، به ماهیت پروژه بستگی دارد. شما باید پس از گفت­وگو با توسعه­دهندگان اپلیکیشن، مدل تعاملی موردنظرتان را برای پروژه­ انتخاب کنید.

  • هزینه تیم توسعه اپلیکیشن

اگرچه بررسی هزینه دقیق بسیار دشوار است، اما می­توان بازه قیمتی توسعه اپلیکیشن موبایل را به­دست آورد. هزینه توسعه اپلیکیشن به عوامل زیادی از جمله پیچیدگی محل اپلیکیشن توسعه‌دهندگان APIهای نهاد ثالث که فرد باید با سایز اپلیکیشن یکپارچه­ کند و نیز سررسید پروژه بستگی دارد: آمریکای شمالی 120 تا 180 دلار، اروپای غربی 60 تا 100 دلار،  اروپای شرقی 45 تا 75 دلار، هند 25 تا 40 دلار و استرالیا 70 تا 110 دلار.

  • چگونه از موفقیت خود مطمئن شویم؟

اگر فکر می­کنید ایجاد تیم توسعه اپلیکیشن موبایل از همان ابتدا یک دردسر بزرگ است، حق با شماست! توسعه اپلیکیشن موبایل، فرایند پرهزینه­ای است که نیازمند مهارت‌ها و فعالیت ده‌ها نفر از افراد بااستعداد است. اگر می­خواهید اپلیکیشن­تان را راحت و کارآمد، به بازار وارد کنید، بهترین کار این است که با تیمی از توسعه­دهندگان برتر اپلیکیشن موبایل همکاری کنید.

 

 


  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin