به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، هفتمین جلسه کمیته نظارتی آیین نامه اجرایی بند ج تبصره 7 قانون بودجه سال جاری درباره الکترونیکی و هوشمند سازی خدمات دولت با حضور عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، میثم لطیفی معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور و محمد علی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از مدیران مربوطه، برگزار شد.
در این جلسه که برای بررسی وضعیت اتصال وزارت علوم و دستگاه های تابعه آن به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند تشکیل شده بود، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اتمام زمان قانونی اتصال دستگاه ها به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، گفت: بر اساس قانون تا پایان دی ماه، 20 درصد خدمات دستگاه ها نیز باید به صورت هوشمند به مردم ارائه شود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون 33 میلیون نفر در این پنجره ثبت نام و احراز هویت شده اند، افزود: روزانه نیز بین 3 تا 4 میلیون نفر به این پنجره مراجعه و از حدود 70 درصد خدمات ارائه شده دولتی استفاده می کنند.
زارع پور تصریح کرد: باید به روزی برسیم که دولت به یک آیکون در گوشی های مردم تبدیل شود و خدمات دولتی در یک اتاق شیشه ای قابل پیگیری باشد.
وی درباره عملکرد وزارت علوم در این حوزه نیز با بیان اینکه از زمان حضور آقای زلفی گل در این وزارتخانه پیشرفت مناسبی در این حوزه اتفاق افتاده است، افزود: دستگاه های محدودی در این وزارتخانه باقی مانده اند که باید به سرعت اتصال خود را صددرصد کنند که با این کار وزارت علوم به عنوان پیشرو در این حوزه مطرح شود.
رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور نیز در این جلسه با اشاره به عملکرد وزارت علوم و دستگاه های تابعه آن در اتصال به پنجره واحد و هوشمند سازی، گفت: بر اساس قانون برای انجام پروژه های هوشمندسازی، نمی توانیم ساختار جدیدی داشته باشیم و وزارت علوم می تواند از ظرفیت علمی و اجرایی دانشگاه ها در این حوزه استفاده کند.
وی درباره اجرای طرح سنجش کارکنان دولت به صورت هوشمند نیز افزود: بعد از اجرای این طرح با افزایش داده ها، امکان تحلیل داده ها و فراهم شدن شرایط برای تصمیم گیری مبتنی بر داده یا حکمرانی داده-مبنا را خواهیم داشت.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این جلسه بعد از دریافت گزارش وضعیت این وزارتخانه در حوزه هوشمندسازی خدمات، با اشاره به اهمیت این موضوع و پیگیری های انجام شده، افزود: هوشمندسازی خدمات باعث رضایتمندی مردم و کاهش هزینه ها می شود و از مدیران دستگاه های تابعه خود می خواهم که در اسرع وقت نسبت به رفع نواقص و ارائه خدمات در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند اقدام کنند.
احسان کیان خواه دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت وزارت علوم و دستگاه های تابعه آن در حوزه هوشمندسازی و اتصال به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارائه کرد.
کیان خواه در این گزارش با اشاره به اینکه ستاد وزارت علوم 83 درصد خدمات خود را در این پنجره ارائه می کند، گفت: سازمان امور دانشجویی 47درصد، سازمان سنجش کشور 33 درصد و پژوهشگاه علوم و فناوری طلاعات نیز 50 درصد و بقیه دستگاه های این وزارتخانه نیز به صورت صددرصد خدمات خود را در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارائه کرده اند.
وزیر ارتباطات در پایان این جلسه از وزیر علوم خواست نسبت به افزایش کیفیت داده های پایگاه مدارک تحصیلی و راه اندازی خدمت برخط گواهی اشتغال به تحصیل برای استفاده سایر دستگاه های اجرایی کشور اهتمام بیشتری صورت گیرد.