به گزارش مهر به نقل از گیزموچاینا، شرکت «چاینا ریفرم هلدینگز»(China Reform Holdings) به عنوان بازوی کلیدی سرمایه گذاری دولت، قصد دارد بیش از ۱۰۰ میلیارد یوان ( ۱۳.۷ میلیارد دلار) در صنایع نوظهور که برای آینده کشور حیاتی هستند، هزینه کند.
چنین اقدامی فراتر از یک سرمایه گذاری ساده است و در حقیقت یک چرخش استراتژیک به حساب می آید که هدف آن قرار دادن چین در خط مقدم نوآوری های جهانی است، آن هم در زمانی که کشور با افزایش فشارها از جانب ایالات متحده آمریکا روبرو است.
مبلغ پیشنهاد شده هم اکنون توجه بسیاری از سرمایه گذاران از جمله شرکت های دولتی و بخش خصوصی را به خود جلب کرده است. همین امر نشان دهنده اعتماد چین به برنامه سرمایه گذاری خود است. پیش بینی می شود این توسعه با راه اندازی عملیاتی صندوق سرمایه گذاری تا پایان سال میلادی جاری به اوج خود برسد.
هرچند چین نخستین کشوری نیست که سعی دارد از صنعت فناوری خود پشتیبانی کند، اما این امر نشان دهنده روشی متمرکزتر و سریع تر در همین زمینه است.
این تلاش از آن جهت اهمیت دارد که چین سعی دارد وابستگی خود به فناوری های خارجی به خصوص آمریکا را کاهش دهد. محدودیت سرمایه گذاری این کشور در بخش فناوری چین از جمله هوش مصنوعی، نیمه رسانا و فناوری زیستی هر روز بیشتر می شود.
در مقابل این اقدامات دولت آمریکا اخیرا مکانیسم سرمایه گذاری در این کشور را از طریق قانون تراشه و علم محدود کرده است و به این ترتیب گسترش ظرفیت برای تراشه سازی در کشورهای نگران کننده مانند چین کمتر می شود. به نظر می رسد چنین محدودیت هایی چین را برای خودکفایی و رقابت جهانی در حوزه فناوری های کلیدی را مصمم تر کرده است.