عصر ارتباط – به گزارش ایرنا، «محمد خوانساری» رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در آستانه روز خبرنگار، پس از بازدید از بخشهای مختلف خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و دیدار با مدیرعامل این خبرگزاری، گفتوگویی با ایرنا، درباره ماموریتهای این سازمان در دولت سیزدهم انجام داد.
وی گفت: ماموریتهاییکه برای سازمان فناوری اطلاعات ایران تعریف کردهایم، بر اساس قولهایی است که وزیر ارتباطات در زمان رای اعتماد به نمایندگان مجلس داد. ما به دنبال ساماندهی وضعیت ارائه خدمات دیجیتال مانند دولت الکترونیک و شبکه ملی اطلاعات به مردم هستیم.
پنجره واحد و یکپارچه دولت برای ارائه خدمات به مردم راهاندازی شد
خوانساری خاطرنشان کرد: سازمان فناوری اطلاعات ارتباط خوبی با کسبوکارها دارد. ماه گذشته نشستی با کمیسیونهای تخصصی نظام صنفی رایانهای و جلساتی با اعضای هیئت مدیره بخش خصوصی برگزار شد. در خصوص قوانین مربوط به صنف فناوری نیز قبل از هر تصمیمی، از ذینفعان این حوزه مشورت میگیریم.
معاون وزیر ارتباطات افزود: تصور اینکه در این دوره تمرکز خود را از کسبوکارها برداشتهایم، درست نیست، ولی الویتدهی به ماموریتهای سازمان بر اساس نیازهای موجود و بر حسب قانون و ضرورتهای جامعه است. در حال حاضر و بر اساس بند «و» تبصره «۷» قانون بودجه، مصوب شده که وزارت ارتباطات پنجره واحد دولت هوشمند را راهاندازی کند و تمرکز فعلی اکنون روی این مسئله است.
خوانساری تاکید کرد: راهاندازی این پنجره از سالها قبل آغاز و گاهی روند پیشرفت آن کند شده بود، اما در نهایت حدود ۲ ماه قبل، پنجره واحد و یکپارچه دولت برای ارائه خدمات دستگاههای اجرایی به مردم راهاندازی شد تا آنها بتوانند با یکبار احراز هویت وارد مجموعهای از خدمات دولت و دستگاهها شود که به صورت مجازی ارائه میشود.
تکالیف کمیته توسعه پلتفرمها
«رئیس کمیته توسعه پلتفرمها و ارائهدهندگان خدمات هوشمند»، درباره این کمیته گفت: کمیته توسعه پلتفرمها در ذیل کمیسیون توسعه اقتصاد دیجیتال دولت تشکیل شده است که سه تکلیف را دنبال میکند. اولین تکلیف این است که شرکتهای حوزه فناوری اطلاعات برای تأمین سرمایه و بزرگشدن باید مانند تپسی وارد بورس شوند. مسیر پیش روی استارتاپها باید هموار و روشن شود تا آنها بتوانند با رعایت الزامات قانونی وارد بورس شود.
وی بیان کرد: موضوع دیگر، دادهها و خدماتی است که با در نظر گرفتن شرایط، در اختیار حوزه پلتفرمی قرار میگیرد که باعث رشد اقتصاد این حوزه میشود. موضوع سوم تکالیفی است که از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان ماموریت برای این سازمان در نظر گرفته شده که از میان آنها میتوان به ساماندهی خدمات دیجیتال اشاره کرد.
دادهها در اختیار بخش خصوصی
خوانساری اضافه کرد: پلتفرمهای خدمترسان به مردم نیاز به وضع مقرراتی دارند که باید توسط کمیسیون اقتصاد دیجیتال آماده شود. سازمان فناوری برای این کار برنامهریزی کرده و چارچوبهایی را با مشارکت سازمان نظام صنفی رایانهای و فعالان بخش انجام دادهایم.
وی درباره «قانون یکپارچهسازی دادهها و اطلاعات ملی» تاثیر آن بر استقرار دولت الکترونیک، گفت: طرح «دوام» راهی را باز میکند تا بتوانیم دادههای حاکمیتی را با در نظر گرفتن شرایط خاص و حفظ حریم خصوصی مردم در اختیار کسبوکارها قرار بدهیم. امیدواریم این قانون به سرعت به دستگاهها ابلاغ شود تا برخی از دستگاهها که تمایل کمتری در به اشتراکگذاری دادهها خسیس دارند، از این کار دست بکشند.
معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: «دادهها» و «اطلاعات» جزو اموال عمومی هستند و برای اینکه رشد اقتصادی در کشور اتفاق بیفتد، این دادهها باید در اختیار کسبوکارها، اپراتورهای خدمات، بخش خصوصی، شرکتهای دانشبنیان و در نهایت در اختیار مردم قرار بگیرد.
صادرات فناوری و خدمات فنی مهندسی به روسیه
خوانساری درباره سفری که مدتی قبل همراه با وزیر ارتباطات، برخی معاونان این وزارتخانه و تعدادی شرکت استارتاپی ایرانی به مسکو داشت، گفت: سفر به روسیه، تعاملات بخش خصوصی ایران با این کشور را برای رفع نیازهای طرفین افزایش داد. با توجه به تحریمهایی که اکنون متوجه شرکتهای روسی است، بخش خصوصی ایران در زمینههای تامین سخت افزار، نرمافزار و تامین ابزارهای مورد نیاز برای خدمترسانی در اپراتورها و مجموعههای خصوصی، تعاملاتی با روسیه آغاز کردند تا بتوانیم به این واسطه، فناوریهایی که طی سالیان گذشته در کشور به بلوغ رسیده را به روسیه عرضه کنیم.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: شرایط موجود میتواند فرصت بینظیری را برای بخش خصوصی رقم بزند و به واسطه فضای ارتباطات سیاسی خوبی که بین دو کشور وجود دارد، بخش خصوصی میتواند از این فضا بهرهبرداری کرده و در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی از آن استفاده کند.
وی در دیداری که از اتاق خبر ایرنا داشت، با اشاره به ضرورت همکاری بین رسانه و سازمانها، بیان کرد: خدمات فناورانهای که در وزارت ارتباطات تولید و تهیه میکنیم، اگر با زنجیره اطلاعرسانی به مردم همراه نشود، اثربخشی لازم را ندارد. در دولت سیزدهم این را شاهد هستیم که وزرا و مسئولان هر حرکتی را که در دستگاه خود انجام میدهد بر اساس سند تحول دولت است که این تحول ابتدا از مسیر فناوری اطلاعات و پس از آن از مسیر رسانه میگذرد.
خوانساری تاکید کرد: امروزه زندگی مردم بر مبنای ورودی که از رسانه میگیرند، مشخص میشود و خنثی کننده مسیری که به عنوان اخبار جعلی در رسانههای خارجی شکل میگیرد، رسانهای مانند ایرنا است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در تمام مدتی که در وزارت ارتباطات مشغول به کار هستم، فضا را مانند امروز ندیدم که سطح نیاز مردم به فناوری اطلاعات بسیار افزایش پیدا کرده و رسانه باید مسیر پاسخگویی به این نیاز را مشخص کند.