عدم تغییر نرخ بهره در آمریکا و کرونای جهش یافته دلتا، باعث ریزش شاخص‌های بورسی این کشور شد

سکته در وال استریت

  • توسط نویسنده
  • ۳ سال پیش
  • ۰

عصر ارتباط – براساس گزارشی از بلومبرگ، همان‌طور که انتظار می‌رفت، بانک مرکزی آمریکا در نشست اخیر خود بار دیگر نرخ بهره را در سطح کنونی حفظ کرد. این نهاد با اشاره به احیای تدریجی اقتصاد اعلام کرد با وجود افزایش شمار مبتلایان به گونه جدید کرونا، چشم‌انداز اقتصادی بهتر از قبل است. جروم پاول – رییس بانک مرکزی آمریکا – نیز با بعید دانستن افزایش نرخ بهره در کوتاه مدت گفت: رویکرد ما همواره این بوده است که تا جای ممکن با شفافیت عمل کنیم. هنوز کاملا روزهای بد را پشت سر نگذاشته‌ایم.

صندوق بین‌المللی پول در گزارش تازه‌ای اعلام کرد تسریع در روند واکسیناسیون کشورها، بهترین خبر در حال حاضر برای اقتصاد جهانی محسوب می‌شود. این نهاد، برآورد خود از متوسط رشد اقتصادی جهان در سال جاری را ۶.۰درصد پیش‌بینی کرد که البته این رقم، سال آینده به ۴.۹درصد کاهش پیدا خواهد کرد. به این ترتیب، اقتصاد جهانی امسال تقریبا از رکود کرونایی خارج و احیا خواهد شد. این نهاد، رشد اقتصادی امسال آمریکا و چین را به ترتیب ۷.۰ و ۸.۱ درصد پیش‌بینی کرده است.

نگرانی از تورم و کاسته شدن رشد اقتصادی در نتیجه کرونا کماکان تا حد زیادی روی انگیزه معامله‌گران برای ورود سرمایه‌های جدید به بازار تاثیر گذاشته است. از سوی دیگر اختلاف نظر بین سیاست‌گذاران بر سر زمان مناسب برای پایان دادن به سیاست‌های حمایتی فعلی بالا گرفته و در حالی که برخی خواهان ادامه رویکرد فعلی برای چند ماه دیگر هستند، بقیه با نگرانی از سخت‌تر شدن کنترل تورم، معتقدند باید به آهسته‌تر شدن سرعت رشد اقتصادی و طولانی‌تر شدن احیا رضایت داد.

روابط بین آمریکا و چین بار دیگر به محدوده تنش بازگشته و پس از آن که وزارت بازرگانی آمریکا از تحریم ۱۴ شرکت چینی به اتهام نقض حقوق بشر مسلمانان منطقه سن کیانگ خبر داد، حالا وزارت خارجه چین نیز اعلام کرد این کشور هفت شرکت و نهاد آمریکایی را به فهرست تحریم‌های خود اضافه می‌کند که ویلبور راس- وزیر بازرگانی آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ- معروف‌ترین شخص تحریم شده اخیر آمریکایی توسط چین است.

در دومین هفته از ماه ژويیه، شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری در آمریکا با افزایش ۵۱هزارنفری به ۴۱۹هزار نفر رسیده که فعالان بازار را نسبت به بدتر شدن وضعیت در بازار کار نگران کرده است. این افزایش در حالی ثبت شد که انتظار می‌رفت روند متقاضیان نزولی باشد و به ۴۱۰هزار نفر برسد. بیشترین افزایش شمار متقاضیان در ایالت‌های میشیگان، تگزاس، کنتاکی و میسوری به ثبت رسیده است. از طرف دیگر اما در نیویورک، اوکلاهوما و تنسی روند نزولی حفظ شده است.

چین تصمیم گرفته است با هدف کاهش توانایی آمریکا در تحریم شرکت‌های این کشور، امکان عرضه سهام آنها در بورس آمریکا را محدود کند. شمار زیادی از شرکت‌های چینی در بورس آمریکا، سهام خود را عرضه کرده‌اند و قانون جدید می‌تواند زمینه‌ساز خروج شرکت‌های بزرگ چینی شود. طبق این قانون شرکت‌هایی که بالای یک میلیون سهامدار دارند باید برای عرضه سهام خود در بورس آمریکا از نهادهای نظارتی چینی مجوز بگیرند. ارزش سهام این شرکت‌ها حدود 2تریلیون دلار است.

با احیای تدریجی سطح تقاضا در جهان و بهبود فعالیت کسب و کارها، معامله‌گران بیش ازپیش به خرید سهام شرکت‌ها ترغیب شده اند به ویژه آن که انتظار می‌رود شاهد موج جدید افزایش قیمت سهام شرکت‌ها باشیم. داده‌های منتشر شده نشان می‌دهد که میزان ساخت و ساز خانه در آمریکا افزایش یافته که این مساله، یک سیگنال از تقویت رشد اقتصادی در ماه‌های آینده برای معامله‌گران بوده است. این رشد حتی می‌تواند در بازار کار هم اثرات مثبتی داشته باشد.

اما افزایش غیرمنتظره ابتلا به کرونا در جهان باعث وحشت معامله‌گران از بازگشت مقررات قرنطینه‌ای شده است. گونه جهش یافته دلتا برخلاف گونه‌های قبلی، بیش از همه جوانان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این خبر خوبی برای شرکت‌هایی که به دنبال بازگشایی کامل هستند، محسوب نمی‌شود. در انگلیس بوریس جانسون- نخست وزیر- موافقت خود برای بازگشت به زندگی عادی را اعلام کرد که شامل لغو ممنوعیت تجمعات و استفاده از ماسک می‌شود. البته در حمل و نقل عمومی ماسک الزامی است.

جورجیو کاپوتو – کارشناس ارشد سرمایه‌گذاری در موسسه هامبرو کپیتال – گفته است: این احتمال وجود دارد که رشد اقتصادی به حداکثر توان خود رسیده باشد اما این مساله لزوما به آن معنا نیست که چرخه رشد به پایان رسیده است. اینکه مقابله با گونه جهش‌یافته دلتای ویروس کرونا به کجا می‌رسد و نرخ تورم چه زمانی در سراشیبی قرار خواهد گرفت دو مساله مهمی هستند که در حال حاضر بیش از هر چیز دیگری در تعیین رشد اقتصادی در ماه‌های بعد موثر خواهند بود.

در وال استریت، بیشتر شاخص‌ها نزولی بودند؛ تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین‌تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۳۶درصد کاهش و در سطح ۳۴هزار و ۹۳۰.۹۲ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۰۲درصد ریزش تا سطح ۴۴۰۰.۶۴ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۷درصد افزایش در سطح ۱۴هزار و ۷۶۲.۵۹ واحدی بسته شد.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۰.۲۹درصد افزایش و در سطح ۷۰۱۶.۶۳واحد بسته شد.  شاخص “دکس ۳۰” بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۳۳درصدی و ایستادن در سطح ۱۵هزار و ۵۷۰.۳۶ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص “کک ۴۰” بورس پاریس با پیشروی ۱.۱۸درصدی در سطح ۶۶۰۹.۳۱واحد بسته شد. در مادرید شاخص “ایبکس ۳۵” ۰.۴درصد بالا رفت و به ۸۷۳۳.۷۰واحد رسید.

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص “نیک کی ۲۲۵” بورس توکیو ژاپن با کاهش ۱.۳۹درصدی تا سطح ۲۷هزار و ۵۸۱.۶۶واحدی پایین رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ‌کنگ ۱.۵۴درصد بالا رفت و در سطح ۲۵هزار و ۴۷۳.۸۸ واحد بسته شد.

در چین، شاخص “شانگهای کامپوزیت” صعود ۰.۱۹درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۷۶۰.۴۸واحد بسته شد. در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۰.۷۰درصد کاهش و ایستادن در سطح ۷۳۷۹.۲۹واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص ” تاپیکس” ژاپن نزولی بود.


  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *